«Γαλάζια» πυρά κατά Γ.Παπανδρέου για το οικονομικό πρόγραμμα
Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου. Τη σκυτάλη πήραν την Πέμπτη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιώργος Σουφλιάς, αλλά και ο τέως υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Επίθεση και από τον Γ.Κουμουτσάκο.
30
Η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου.
Τη σκυτάλη πήραν την Πέμπτη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιώργος Σουφλιάς, αλλά και ο τέως υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προτιμά να χαϊδεύει αφτιά, παρά να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας.
Το έργο όπου τα κόμματα προεκλογικά υπόσχονται τα πάντα για να έλθουν μετά τις εκλογές να ζητήσουν θυσίες από το λαό πρέπει να τελειώσει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σουφλιάς.
Στο θέμα της οικονομίας αναφέρθηκε και ο τέως υπουργός Οικονομίας (και υποψήφιος στην Α Αθηνών) Γιώργος Αλογοσκούφης. Μιλώντας στον Real Fm, o κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι «εθνική λύση στο πρόβλημα της οικονομίας δεν υπάρχει».
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η ελληνική οικονομία, έχει δικές της διαρθρωτικές αδυναμίες, οι οποίες ωστόσο, «ωχριούν μπροστά στο πρόβλημα της παγκόσμιας κρίσης».
Ο Γ. Αλογοσκούφης άσκησε κριτική στις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει λύση μέσω του φορολογικού συστήματος», ενώ εκτίμησε πως αν υπάρξει εφαρμογή ανάλογης πολιτικής όπως αυτή που έχει παρουσιάσει ο Γ. Παπανδρέου, «η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα αργήσει πολύ να έρθει σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες».
O εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είπε στη Διακαναλική συνέντευξη Τύπου.
«Μάταια περιμέναμε από τον κ. Παπανδρέου να γίνει πιο ουσιαστικός και συγκεκριμένος. Κατέφυγε πάλι στην αοριστολογία και τα μεγάλα λόγια και τις ακοστολόγητες παροχές.
» Είναι πρωτόγνωρο υποψήφιος πρωθυπουργός να μην μπορεί να δώσει απάντηση σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες: Τι θα κάνει με το ασφαλιστικό; τι θα κάνει με το φορολογικό; ποιους θα φορολογήσει και πόσο; τι θα κάνει με το πανεπιστημιακό άσυλο, ποιά είναι η θέση του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα επανεξετάσει συμφωνίες για το λιμάνι του Πειραιά, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη; Πότε θα επανεξετάσει τις συμφωνίες για αυτά που λέει» αναρωτήθηκε.
Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι το κόμμα διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα με καθαρότητα, ευπρέπεια και νηφαλιότητα.
«Επειδή η χώρα έχει ανάγκη από μία στέρεη διακυβέρνηση. Από μία κυβέρνηση, έτοιμη και αποφασισμένη να επιφέρει ριζικές αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, το δημόσιο συμφέρον» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αντετοκούνμπο: «Πιστεύω πως θα μείνω εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες» (vid)
- Ευλογιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο πρόβατα νεκρά – Τι δείχνουν τα στοιχεία και γιατί απορρίπτεται το εμβόλιο
- Κραν Μοντανά: «Δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στο μπαρ» – Ξεσπούν οι γονείς της σερβιτόρας με το βεγγαλικό
- «Hamnet»: Πώς μπορείτε να νοικιάσετε το αρχοντικό, όπου γυρίστηκε η υποψήφια για 8 Όσκαρ ταινία
- Ανακοίνωση στήριξης στον Αταμάν από την τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ
- Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 σε ισχύ οι παλιές ταυτότητες – Πόσο κοστίζει η έκδοση νέας
