Στην τιμή των μαθητικών laptop (449 με ΦΠΑ) διατίθεται στην ελληνική αγορά το νέο netbook της Fujitsu M2010. Με σύνθημα «η αντεπίθεση της ιαπωνικής τεχνολογίας», η Fujitsu λανσάρει το νέο «mini notebook» ως ένα δείγμα της ποιοτικής κατασκευής κατά τα ιαπωνικά πρότυπα TQM.

Σύμφωνα με αυτά, ποιοτικοί έλεγχοι που εφαρμόζονται και σε άλλες σειρές συσκευών της εταιρίας (π.χ. laptops) έχουν εφαρμοστεί και στο mini notebook. Σε επίπεδο αντοχής και διάρκειας ζωής, για παράδειγμα, έχουν εφαρμοσθεί πιέσεις ύψους 200 kgf στο καπάκι της LCD οθόνης συνολικά, ενώ δοκιμές σε τυχαία σημεία τοπικά στο καπάκι, αποδεικνύουν αντοχή σε πιέσεις μεγέθους 35 kgf.

To M2010 φέρει επεξεργαστή Intel Atom N280, οθόνη 10,1 ιντσών με φωτεινότητα 200 nit (κεριά) και αντίθεση 400:1, wide glare κατάλληλη για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια. Η αυτονομία του φτάνει τις πέντε ώρες.

Το M2010 της Fujitsu θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα σε δύο χρώματα: ένα μεταλλικό κόκκινο και ένα ιριδίζον μαύρο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο σχεδιασμός του netbook που αντικαθιστά το Amilo Mini «προσομοιάζει με ένα σύστημα υψηλών προδιαγραφών ultra portable παρά με ένα απλό netbook, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο τόσο ως μια σταθερή συσκευή εργασίας, όσο και για ως πλήρως εξοπλισμένη κινητή».

in.gr