Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει την Τρίτη το Πολιτικό Συμβούλιο
Με τα σενάρια περί ευρύτατου ανασχηματισμού ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να φουντώνουν, στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα και θεωρούν ότι «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης και του Κ.Καραμανλή έχει τελειώσει». Την Τρίτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.
28
Με τα σενάρια περί ευρύτατου ανασχηματισμού ή πρόωρης προσφυγής στις κάλπες να φουντώνουν, στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα και θεωρούν ότι «ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης και του Κ.Καραμανλή έχει τελειώσει».
Την Τρίτη συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
«Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη ακυβερνησία και κάθε μέρα, που περνάει, είναι μια χαμένη μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες» δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης και επανέλαβε ότι «ο τόπος χρειάζεται άμεσα μια νέα πορεία, που προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης και βεβαίως, αλλαγή πρωθυπουργού».
«Περνάμε μέρα με τη μέρα σενάρια εκλογών, ή ανασχηματισμού. Όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική καλά περνάμε. Οι πολίτες, όμως, δεν βλέπουν να λύνεται κανένα πρόβλημά τους», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου.
«Η χώρα είναι σε κατάσταση ακυβερνησίας, οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού έχουν τελειώσει, ότι από αυτή την κυβέρνηση -την ίδια, ή ελαφρά, ανακατεμένη- και από τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό δεν έχουν να περιμένουν λύση στα μεγάλα προβλήματα και για το καλό της χώρας πρέπει να υπάρξει λύτρωση το συντομότερο δυνατό» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή εκλογών, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «σήμερα η πλάστιγγα γέρνει προς τον ανασχηματισμό, για τον οποίο έχουμε ξαναπεί τι θα είναι». Πρόσθεσε όμως, απαντώντας σε ερώτηση, ότι «δεν κατέληξα πως θα γίνει ανασχηματισμός».
Στον απόηχο των αρνητικών για τη Ρηγίλλης δημοσκοπήσεων της Κυριακής, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «έχει ενδιαφέρον πως το ενδεχόμενο εκλογών συνδέεται με το εύρος της ήττας της ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «εμείς μιλάμε για αλλαγή πορείας της χώρας και η ΝΔ για το πώς θα στερήσει την αυτοδυναμία από το ΠΑΣΟΚ».
«Η αυτοδυναμία είναι κάτι παραπάνω από εφικτή», είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως ακόμα και αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει τη συζήτηση με τις προοδευτικές δυνάμεις, και πρόσθεσε πως «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, υπάρχουν προβλέψεις στο Σύνταγμα και θα τις ακολουθήσουμε».
Κληθείς δε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος είπε ότι «είναι ένας χώρος, που περνά δύσκολη περίοδο, υπάρχουν φωνές πρόθυμες για μια συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ και φωνές λιγότερο πρόθυμες για κάτι τέτοιο. Θα θέλαμε να συζητήσουμε με περισσότερο κόσμο» αλλά «δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που να εκλαμβάνεται ως παρεμβολή στα εσωτερικά άλλου σχηματισμού».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε τέλος ότι δεν γνωρίζει, άρα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν υπήρξε επικοινωνία Γιώργου Παπανδρέου – Αλέξη Τσίπρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;
- TikTok: Ολοκληρώνει τη συμφωνία με Τραμπ για να παραμείνει στις ΗΠΑ
- AI: To Χόλιγουντ καταγγέλει εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για «κλοπή» δημιουργικού έργου


