Μαζικές δίκες για συμμετοχή στις εθνοτικές ταραχές στην κινέζικη επαρχία Σιντζιάνγκ
Περισσότερα από 200 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή στις εθνοτικές ταραχές ανάμεσα σε Ουιγούρους μουσουλμάνους και Κινέζους Χαν που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο στην κινέζικη επαρχία Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.
91
Περισσότερα από 200 άτομα παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή στις εθνοτικές ταραχές που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο στην κινέζικη επαρχία Σιντζιάνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί περιλαμβάνουν βανδαλισμό δημόσιας περιουσίας και μέσων μεταφοράς, προτροπή πλήθους να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε άλλους, ληστείες, δολοφονίες και εμπρησμούς.
Η κινέζικη αστυνομία συνέλαβε περισσότερα από 1500 άτομα μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε Ουιγούρους και Κινέζους Χαν. Τουλάχιστον 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές.
Η εφημερίδα δεν αναφέρει πόσοι Ουιγούροι και πόσοι Χαν θα δικαστούν, έγραψε πάντως ότι περισσότεροι από 170 Ουιγούροι και 20 Χαν δικηγόροι έχουν επιστρατευτεί για την υπεράσπιση των υπόπτων.
Οι περισσότερες από τις συλλήψεις έγιναν στις πόλεις Ουρούμτσι και Κάσγκαρ.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 5 Ιουλίου από μία ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία Ουιγούρων μουσουλμάνων και κατέληξαν σε χάος με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.
Περίπου 8,3 εκατομμύρια Ουιγούροι, τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι, κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- AI: To Χόλιγουντ καταγγέλει εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης για «κλοπή» δημιουργικού έργου
- Τραμπ: Ολοι όσους πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» στο Νταβός
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία – Αισθητός και στη Μυτιλήνη
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]
- Οι ΗΠΑ απειλούν να στερήσουν από το Ιράκ τα πετροδολάριά του λόγω της ιρανικής επιρροής στη χώρα


