30

Τουλάχιστον 20 χιλιάδες οπαδοί του έκπτωτου πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Τακσίν Σιναουάτρα βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας, διαδηλώνοντας υπέρ της χορήγησης χάρης από τον ίδιο τον βασιλιά στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις Αρχές, περίπου μία ομάδα 2.000 ατόμων κατευθύνθηκε στο παλάτι, χωρίς να σημειωθοών επεισόδια ή συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Οι οπαδοί του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος ανετράπη το 2006 και στη συνέχεια αντιμετώπισε κατηγορίες για διαφθορά, υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια υπογραφές για τη χορήγηση αμνηστείας. Η κυβέρνηση αρνείται το νούμερο των υπογραφών.

Οι ίδιοι διαδηλώνουν κρατώντας κόκκινα κουτιά, όπου -όπως υποστηρίζουν- έχουν συγκεντρωθεί τα εκατομμύρια των υπογραφών.

Οι «κόκκινοι διαδηλωτές» (λόγω του χρώματος των ρούχων που φορούν) έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στις Αρχές της χώρας.

Τον περασμένο Απρίλιο κατάφεραν να ακυρώσουν τη Σύνοδο του ASEAN, καταλαμβάνοντας πολλά από τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι ξένοι ηγέτες.

Τον Δεκέμβριο του 2008 οι ίδιοι διαδηλωτές κατέλαβαν τον Διεθνή Αερολιμένα της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες τουρίστες να εγκλωβιστούν επί πολλές εβδομάδες στη χώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ