
«Επίθεση» δέχθηκε η Μόνα Λίζα στο Μουσείο του Λούβρου
Η «Μόνα Λίζα» εξακολουθεί να χαμογελά στο μουσείο του Λούβρου, παρότι πριν από λίγες ημέρες μία Ρωσίδα τουρίστρια εκσφενδόνισε εναντίον της ένα άδειο φλιτζάνι τσαγιού. Ο πίνακας δεν υπέστη ζημιά.
43
Η «Μόνα Λίζα» εξακολουθεί να χαμογελά στο μουσείο του Λούβρου, παρότι πριν από λίγες ημέρες έγινε στόχος επίθεσης από μία Ρωσίδα τουρίστρια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Parisien,η γυναίκα εκσφενδόνισε ένα άδειο φλιτζάνι τσαγιού στο διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Ο πίνακας, ο οποίος φυλάσσεται σε βιτρίνα με αλεξίσφαιρο τζάμι και σε χώρο που φρουρείται, δεν υπέστη κάποια ζημιά.
Η δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε για ψυχολογική γνωμάτευση, ενώ το μουσείο κατέθεσε μήνυση.
Η γυναίκα φέρεται ότι υποφέρει από το «σύνδρομο Stendhal», όπου ο πάσχων συμπεριφέρεται παράλογα όταν συγκινείται από κάποιο έργο τέχνης.
Τον περασμένο χρόνο, στη διάρκεια έκθεσης στο Παρίσι, ένας πίνακας του Αμερικανού καλλιτέχνη Σάι Τούμπλι, δέχτηκε «επίθεση» από μία γυναίκα που τον φίλησε, αφήνοντάς του το αποτύπωμα από το κόκκινο κραγιόν της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Την Τρίτη οι αποφάσεις για αναβολή ή αναστολή της δίκης για τα Τέμπη
- Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Ήχησε το 112
- O καπνός από τις πυρκαγιές στη Γαλλία κάλυψε τον Ατλαντικό – Δορυφορικές εικόνες
- Ο Μανώλης Σάλιακας αποχαιρέτησε τη Ζανκτ Πάουλι (pics)
- Tι πιστεύουν οι Έλληνες για την «Οδύσσεια» του Νόλαν; Οι New York Times το ψάχνουν
- Ο Δήμος Ελληνικού–Αργυρούπολης στο πλευρό του ακριτικού Δήμου Αγίου Ευστρατίου



