Στο 48,13% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χρηματιστήριο τον Ιούλιο
Οριακή αύξηση, στο 48,13% από 48% τον προηγούμενο μήνα, παρουσίασε τον Ιούλιο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η οποία οφείλεται στη μεταβίβαση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom.
27
Οριακή αύξηση, στο 48,13% από 48% τον προηγούμενο μήνα, παρουσίασε τον Ιούλιο η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, η οποία οφείλεται στη μεταβίβαση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom.
Τον Ιούλιο, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εισροές της τάξεως των 744,37 εκατ. Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους 738,76 εκατ.
Αν εξαιρεθεί η συγκεκριμένη συναλλαγή στον ΟΤΕ, οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό του εμφάνισαν εισροές της τάξεως των 70,42 εκατ., ενώ οι Έλληνες επενδυτές εμφάνισαν εκροές κεφαλαίων ύψους 64,8 εκατ.
Ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων κινήθηκε στα ίδια επίπεδα περίπου με τον προηγούμενο μήνα (82.604 έναντι 83.960).
Τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 3.144 Νέες Μερίδες Επενδυτών έναντι 3.231 νέων Μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Η Αξία Συναλλαγών έφτασε τα €4.176,06 εκατομμύρια, μειωμένη κατά 9,9% από την αντίστοιχη του Ιουνίου 2009, που ήταν 4.636,19 εκατ. Σε σχέση με τον Ιούλιο 2008, που η αξία συναλλαγών ήταν 5.681,22 εκατ., η μείωση έφτασε το 26%.
Αντίστοιχα, η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών του Ιουλίου 2009 ήταν €181,57 εκατ. έναντι €220,77 εκατ. τον Ιούνιο 2009 και €247,01 εκατ. τον Ιούλιο 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ: Η μεγάλη ευκαιρία με το «τακουνάκι» του Γιακουμάκη (vid)
- «Τα γυμνά της μητέρας μου είναι δώρο» – Η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, Κάια Γκέρμπερ, για τη μοναχική παιδική ηλικία και το «χαμαιλεοντικό» αύριο
- Μακρόν: Η Γαλλία και η Ευρώπη θέλουν «σεβασμό
- Ολυμπιακός – Εστουδιάντες 68-72: Ήττα στις λεπτομέρειες και αποκλεισμός
- LIVE: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη στο Μόναχο ο Ουκρανός δολοφόνος του ξενοδόχου στη Ρόδο
