51

Ο Νικολά Σαρκοζί «είναι πολύ καλά», δηλώνει πηγή του Μεγάρου των Ηλυσίων μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε με την αναφορά του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος περί «καρδιακού επεισοδίου». Ο Γάλλος πρόεδρος θα αναχωρήσει για διακοπές με την Κάρλα Μπρούνι αφού προεδρεύσει την Τετάρτη του υπουργικού συμβουλίου.

«Είναι πολύ καλά. Παρακολουθεί τις υποθέσεις του από την [προεδρική] κατοικία στη Λαντέρν [στις Βερσαλλίες], προετοιμάζοντας το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, όπου θα προεδρεύσει» δήλωσε πηγή από το προεδρικό μέγαρο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Εξαιτίας της αδιαθεσίας του, ο Γάλλος πρόεδρος ματαίωσε την προγραμματισμένη για την Τρίτη επίσκεψή του στη Νορμανδία, ενώ ύστερα από το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης θα αναχωρήσει για διακοπές στη θερινή κατοικία της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι στο Καπ Νεγκρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ο Νικολά Σαρκοζί πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Δευτέρας από το στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ-ντε-Γκρας του Παρισιού, όπου διακομίστηκε την Κυριακή αφότου παρουσίασε λιποθυμικές τάσεις (η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι δεν είχε απώλεια αισθήσεων) την ώρα που έκανε τζόκινγκ στη μεσημερινή ζέστη στις Βερσαλλίες.

Βγήκε από το νοσοκομείο πεζός και χαμογελαστός κρατώντας το χέρι της συζύγου του Κάρλα Μπρούνι.

Σύγχυση ήλθε όμως να προκαλέσει λίγο αργότερα δήλωση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στη Γαλλία για «καρδιακό επεισόδιο» του Νικολά Σαρκοζί, παρόλο που το Μέγαρο των Ηλυσίων επισήμως ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε ούτε αιτία, ούτε συνέπεια καρδιολογική.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος UMP ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν η αδιαθεσία που ένοιωσε την Κυριακή ο Νικολά Σαρκοζί συνιστά «συναγερμό» για την υγεία του προέδρου και εκείνος απάντησε: «Εάν δεν είναι συναγερμός ένα καρδιακό επεισόδιο, τότε τι είναι;».

Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη γαλλική προεδρία αναφέρεται: «Οι γιατροί διέγνωσαν μία λιποθυμική τάση, χωρίς απώλεια αισθήσεων, εξαιτίας καταπόνησης λόγω της υψηλής θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την κόπωση που συνεπάγεται η θέση του».

Επισημαίνεται ότι η μόνη αγωγή που συνεστήθη στον Νικολά Σαρκοζί είναι να ξεκουραστεί για μερικές ημέρες.

Ο 54χρονος «Speedy Sarkozy», όπως τον αποκαλούν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εξαιτίας της υπερκινητικότητάς και του φορτωμένου προγράμματός του, παρέμεινε τη νύχτα της Κυριακής στο νοσοκομείο για καρδιολογική επιτήρηση, και από τη γαλλική προεδρία ανακοινώθηκε ότι όλες οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ήταν φυσιολογικές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ