«Κρεμάστε με» λέει ο μοναδικός επιζών τρομοκράτης των επιθέσεων στη Βομβάη
Τη θανατική ποινή ζήτησε από το δικαστήριο ο Ατζμάλ Κασάμπ, ο μοναδικός επιζών δράστης των επιθέσεων στη Βομβάη της Ινδίας, στα τέλη του 2008, που κατέληξαν στο θάνατο 166 ανθρώπων. «Ασυνέπειες» και αντιφάσεις στην ομολογία του διαπιστώνει η ενάγουσα αρχή.
106
Εκ νέου εξέπληξε την Τετάρτη το δικαστήριο ο Ατζμάλ Κασάμπ, ο μοναδικός επιζών δράστης των επιθέσεων στη Βομβάη της Ινδίας, στα τέλη του 2008, που κατέληξαν στο θάνατο 166 ανθρώπων, ζητώντας να του επιβληθεί η θανατική ποινή.
Η ενάγουσα αρχή, από την άλλη, διαπιστώνει «ασυνέπειες» και αντιφάσεις στην ομολογία του, ενώ υποστηρίζει ότι ο πακιστανικής υπηκοότητας κατηγορούμενος προσπαθεί να υποβαθμίσει το ρόλο του στην υπόθεση και να προστατεύσει τους φερόμενους ως συνεργάτες του στο Πακιστάν.
«Ό,τι έκανα το έκανα σε αυτόν τον κόσμο, και προτιμώ να τιμωρηθώ εδώ. Θα είναι καλύτερα από την τιμωρία του Θεού» δήλωσε ο 21χρονος, αφήνοντας εμβρόντητο το δικαστήριο όταν συμπλήρωσε ότι «αν κρεμαστώ, δεν με πειράζει».
Ο επικεφαλής της ενάγουσας αρχής, Ουτζβάλ Νικάμ υποστήριξε ότι μέρη της ομολογίας του δεν συνάδουν με τα στοιχεία αλλά είναι «εντελώς ψευδή», ενώ το δικαστήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα δεχτεί την ομολογία του κατήγορουμένου.
Ο Α.Κασάμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ομολόγησε για να αποφύγει τη θανατική ποινή, ενώ επιμένει ότι η ομολογία του δεν είναι προϊόν πίεσης ή βασανιστηρίων.
Εναντίον του έχουν απαγγελθεί συνολικά 86 κατηγορίες, ανάμεσά τους και η κήρυξη πολέμου εναντίον της Ινδίας που τιμωρείται με θάνατο. Η συνεδρίαση του δικαστηρίου θα συνεχιστεί την Πέμπτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 σε ισχύ οι παλιές ταυτότητες – Πόσο κοστίζει η έκδοση νέας
- Χαλάνδρι: Άνδρας ενεπλάκη σε καβγά και παρέσυρε υπάλληλο στα ΕΛΤΑ – Στο νοσοκομείο η γυναίκα
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
- At Davos, AKTOR CEO Urges EU to Move Faster on LNG
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας

