Πακιστανικό δικαστήριο «επιτρέπει» στον Ν.Σαρίφ να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν απήλλαξε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναουάζ Σαρίφ από κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του από το 1999. Η απόφαση αίρει και το τελευταίο εμπόδιο που απαγόρευε στον Ν.Σαρίφ να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα.
91
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν απήλλαξε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναουάζ Σαρίφ από κατηγορίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του από το 1999. Η απόφαση αίρει και το τελευταίο εμπόδιο που απαγόρευε στον Ν.Σαρίφ να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα.
Οι διώξεις σχετίζονταν με την αεροπειρατεία του αεροπλάνου του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ το 1999. Εκείνη την περίοδο ο Ν.Σαρίφ ήταν πρωθυπουργός του Πακιστάν και απομακρύνθηκε από τον Π.Μουσάραφ τον Οκτώβριο του 1999.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωνε ότι πίσω από τις διώξεις σε βάρος του κρύβονται «πολιτικά κίνητρα».
Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και αποτελεί την τρίτη μέσα στους τελευταίους δύο μήνες που αίρει απαγορεύσεις που σχετίζονται με την δυνατότητα του Ν.Σαρίφ για τη διεκδίκηση δημόσιου αξιώματος.
Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ευσταθούν οι κατηγορίες για αεροπειρατεία και τρομοκρατία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Συνοδεία… πιγκουίνου οδεύει προς τη Γροιλανδία – Μπέρδεψε τα ημισφαίρια
- Αυτοί είναι οι νέοι αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας
- Νέα Υόρκη: Φωτιά ξέσπασε στους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας στο Μπρονξ – Φόβοι για θύματα
- Η κορυφαία αθλήτρια του κόσμου είναι έγκυος και χάνει το 2026
- Γρίπη: Αγωνία για την 6χρονη που διασωληνώθηκε μετά από επιπλοκές – Επιδεινώθηκε η κατάστασή της
- Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Η προστασία από τον Άγιο Ραφαήλ και το συμβολικό όνομα της κόρης τους
