Οικονομική κρίση και διάσκεψη για το κλίμα οι προτεραιότητες της σουηδικής προεδρίας
Το πρόγραμμα της σουηδικής προεδρίας για το τρέχον εξάμηνο παρουσιάζει την Τετάρτη ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ. Έμφαση θα δοθεί στην οικονομική κρίση και στην διαμόρφωση της θέσης της ΕΕ εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.
91
Το πρόγραμμα της σουηδικής προεδρίας για το τρέχον εξάμηνο θα παρουσιάσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ στην Ολομέλεια των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στην διαμόρφωση της θέσης της ΕΕ εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη.
Η σουηδική προεδρία θα δώσει έμφαση και στο λεγόμενο «Πρόγραμμα της Στοκχόλμης», το οποίο αφορά τις δράσεις και τις προτεραιότητες της ΕΕ για το χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης.
Πριν την παρουσίαση του προγράμματος της σουηδικής προεδρίας ο Τσέχος πρωθυπουργός Γιαν Φίσερ θα προβεί σε απολογισμό της τσεχικής προεδρίας.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν τρεις συζητήσεις ευρωβουλευτών με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, οι οποίες θα ασχοληθούν με την κατάσταση στο Ιράν μετά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές, με την κατάσταση στην Ονδούρα και τις διαδηλώσεις των Ουιγούρων στην Κίνα.
Η Σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ξεκίνησε την Τρίτη με την εκλογή του προέδρου και των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξελέγη ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Γιέρζι Μπούζεκ.
Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγησαν δύο Έλληνες υποψήφιοι, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ευρωβουλευτής της ΝΔ και ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Την Πέμπτη το πρωί η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εγκρίνει τον διορισμό των μελών των κοινοβουλευτικών επιτροπών.
Δεν αποκλείεται να συζητηθεί το θέμα της εκλογής το προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ προσέφεραν τη στήριξή τους στην επανεκλογή Μπαρόζο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
- Εργασία: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Οι κορυφαίες θέσεις
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442