30

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στην Καλλονή Λέσβου. Επί τόπου έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν αεροπλάνα.

Συγκεκριμένα στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Συμμετέχουν ακόμη και εθελοντές πυροσβέστες.

Παράλληλα έχουν σπεύσει για να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ήλιου τέσσερα καναντέρ, δυό πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, δεν την ελέγχουμε» δήλωνε το απόγευμα ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Βασίλης Τουλίκας.

Η φωτιά ξεκίνησε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κοντά στην χωματερή της Καλλονής και λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε σε δυο μέτωπα, προς Κλαπάδο και το άλλο προς Αγία Παρασκευή.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ