Απώλειες 1,09% στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον πτωτικό ρυθμό των διεθνών αγορών κινήθηκε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τις 2.190 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,09% στις 2.187,02 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 91,8 εκατ. ευρώ. Ανοδικά τερμάτισαν τη συνεδρίαση 71 μετοχές, πτωτικά 134, ενώ στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής έκλεισαν 113.
Ο FTSE-20 σημείωσε απώλειες 1,28%, η πτώση για τον FTSE-40 ανήλθε στο 0,23%, ενώ ο FTSE-80 υποχώρησε κατά 1,28%.
Στις τράπεζες, σε αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι Εθνική (-3,70% στα 17,20 ευρώ), Κύπρου (-1,95% στα 4,03 ευρώ), ΤΤ (-2,16% στα 4,52 ευρώ) και Marfin Popular (-1,45% στα 2,04 ευρώ), ενώ κέρδη κατέγραψε η Alpha Bank (+1,64% στα 7,42 ευρώ).
Πτώση 2,70% στα 7,20 ευρώ για τα ΕΛΠΕ, καθώς η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται από σήμερα χωρίς το μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή για το 2008.
Αμετάβλητη στα 3,05 ευρώ έκλεισε η MIG. Η θυγατρική της, MIG Real Estate, αναμένει να αντλήσει μεταξύ 8,75 και 10,75 εκατ. ευρώ κατά τη δημόσια εγγραφή της στις 8-10 Ιουλίου.
Με κέρδη 2,17% (στα 1,41 ευρώ) έκλεισε η Info-Quest, ενώ η Rainbow σημείωσε άνοδο 6,87% στα 1,40 ευρώ. Η πρώτη ανακοίνωσε την εξαγορά του 79,6% της δεύτερης, έναντι 1,46 ευρώ/μετοχή.
Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, όπως και στη Γουόλ Στριτ, το κλίμα είναι αρνητικό, εν μέσω αμφιβολιών για την ισχύ της οικονομικής ανάκαμψης.
Στο Λονδίνο ο FTSE-100 υποχωρεί κατά 0,55%, στο Παρίσι ο CAC-40 κατά 0,87% και στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,81%.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,82%, ο S&P 500 είναι χαμηλότερα κατά 0,95% και ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,42%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπορούν Πεκίνο και Μόσχα να απαγάγουν ηγέτες όπως οι ΗΠΑ;
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit

