Οστεοπόρωση: Το ασβέστιο δεν αρκεί
Η διατροφική επάρκεια σε ασβέστιο και βιταμίνη D είναι ως γνωστόν άμεσο μέλημα των ατόμων που πάσχουν από οστεοπόρωση. Όλα όμως τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών παίζει και το μαγνήσιο.
Η διατροφική επάρκεια σε ασβέστιο και βιταμίνη D είναι ως γνωστόν άμεσο μέλημα των ατόμων που πάσχουν από οστεοπόρωση. Όλα όμως τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών παίζει και το μαγνήσιο.
Περίπου το 50% του συνολικού μαγνησίου του σώματος μας βρίσκεται στα οστά και συμβάλλει άμεσα στην υγιή ανάπτυξη και διατήρηση τους. Γυναίκες που για κάποιο λόγο είχαν ελαττωμένα τα επίπεδα μαγνησίου, εμφάνισαν οστεοπόρωση σε ιδιαιτέρως αυξημένα ποσοστά.
Προασπίστε λοιπόν την υγεία των οστών σας δίνοντας έμφαση στις τροφές που αποτελούν πλούσιες πηγές μαγνησίου όπως το γάλα, η μπανάνα, τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα δημητριακά και παράλληλα αποφύγετε την υπερκατανάλωση του αλκοόλ που μπορεί να αποτελέσει παράγοντα έλλειψης του πολύτιμου αυτού στοιχείου.
health.in.gr
- Τα επιδόματα και τα εφάπαξ που θα καταβληθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
- Super League: Σέντρα στην 23η αγωνιστική – Σημαντικά παιχνίδια σε Περιστέρι, Ηράκλειο και Νίκαια
- Συντάξεις: Έρχεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης – Το χρονικό «παράθυρο» του μέτρου
- Μαρία Λαδά: «Να μην περιοριστεί η μνήμη της σε λόγια θλίψης» – Ένωση ΑμεΑ για το δυστύχημα
- Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στον Κηφισό – Οι προτάσεις του καθηγητή Ματσούκη
- Στις 12:00 η μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό
