
Στις γυναίκες και στον Κακά αποδίδει ο Μπερλουσκόνι το μέτριο εκλογικό αποτέλεσμα
Η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Βερόνικα Λάριο, ο θόρυβος με τις καλεσμένες στη βίλα και η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Κακά στη Ρεάλ, είναι για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι βασικοί λόγοι του μέτριου -αν και νικηφόρου- εκλογικού αποτελέσματος για το κόμμα του.
30
Η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Βερόνικα Λάριο, ο θόρυβος με τις καλεσμένες στη βίλα του και η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Κακά από τη Μίλαν στη Ρεάλ, είναι για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι βασικοί λόγοι του μέτριου -αν και νικηφόρου- εκλογικού αποτελέσματος για το κόμμα του.
Όπως γράφει η Corriere della Sera, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέμενε καλύτερο ποσοστό από το 35,2% που έλαβε, έστω και κέρδισε την πρωτιά.
Για τον ίδιο, το εκλογικό σώμα επηρεάστηκε σημαντικά από την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε η Βερόνικα Λάριο, από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η El Pais, αλλά και από την πώληση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Κακά στη Ρεάλ.
Σίγουρα αυτό -εκτίμησε- εξαγρίωσε τους Μιλανέζους οπαδούς και ψηφοφόρους του.
Ο Μπερλουσκόνι δεν έκρυψε επίσης την πικρία του για τη στάση που κράτησαν ορισμένα στελέχη του κεντροδεξιού συνασπισμού του.
Η εφημερίδα La Repubblica έγραψε ότι ο πρωθυπουργός πικράθηκε ιδιαίτερα από τη στάση του προέδρου της Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος από πολλούς θεωρείται δελφίνος του Καβαλιέρε.
«Έκανα τόσα πολλά και με άφησαν μόνο. Αν δεν ήμουν εγώ, το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα χειρότερο» φέρεται να δήλωσε.
Πάντως, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε να στείλει περισσότερους ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο -έστω και με μειωμένα ποσοστά: οι 25 ευρωβουλευτές έγιναν 29, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης έχασε τρεις έδρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Καταγγέλλει στον ΟΗΕ τη «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του» από τις ΗΠΑ
- «Στο γήπεδο» του Ιράν «βρίσκεται η μπάλα», δηλώνει ο Βανς
- Ειρηνικός Ωκεανός: 2 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου
- Ο Βανς υποδεικνύει στον πάπα Λέοντα να ασχολείται με πνευματικά και «ηθικά ζητήματα»
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί