Στην αντικατάσταση των αισθητήρων ταχύτητας στα Airbus προχωρά η Air France
Η Air France παρουσίασε στους κυβερνήτες ένα «χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης», μέσα σε μερικές ημέρες, των αισθητήρων ταχύτητας στα αεροσκάφη Α330 και Α340 που εκτελούν υπερατλαντικές πτήσεις, μετά την αεροπορική τραγωδία στον Ατλαντικό. Εντοπίστηκε τμήμα της ουράς του μοιραίου αεροσκάφους.
53
Η Air France παρουσίασε στους κυβερνήτες ένα «χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης», μέσα σε μερικές ημέρες, των αισθητήρων ταχύτητας στα αεροσκάφη Α330 και Α340 που εκτελούν υπερατλαντικές πτήσεις, μετά την αεροπορική τραγωδία στον Ατλαντικό.
Η διεύθυνση της Air France κάλεσε τα συνδικάτα των πιλότων χθες το βράδυ για να τα ενημερώσει για την αντικατάσταση των αισθητήρων Pitot και τους παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα μερικών ημερών.
Πάντως, προς το παρόν δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στους αισθητήρες και στο τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε 228 επιβαίνοντες.
Η Air France γνωστοποίησε το Σάββατο ότι από τις 27 Απριλίου επέσπευσε το πρόγραμμα αντικατάστασης των αισθητήρων στα αεροσκάφη Α330 και Α340, αποκαλύπτοντας ότι από τον Μάιο του 2008 «παρατηρήθηκαν περιπτώσεις απώλειας ανεμομετρικών δεδομένων» στα σκάφη αυτά.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών των θυμάτων του μοιραίου Airbus. Ήδη, έχουν περισυλλεγεί 28 σοροί. Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί αρκετά συντρίμμια από το αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων και ένα μεγάλο μέρος της ουράς του αεροπλάνου, στην οποία βρίσκονταν τα μαύρα κουτιά.
Οι πρώτες σοροί θυμάτων της μοιραίας πτήσης μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με ελικόπτερο στο νησί Φερνάντο ντε Νορόνια, 360 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας.
Στο μικρό αεροδρόμιο του μεγαλύτερου νησιού του αρχιπελάγους, ένα ελικόπτερο Blackhawk έφθασε στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) μεταφέροντας τις σορούς που είχε περισυλλέξει η φρεγάτα Constituicao σε απόσταση 1.150 χιλιομέτρων από τις ακτές. Ένα δεύτερο ελικόπτερο αναμένεται το απόγευμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η φύση είχε τον τελευταίο λόγο: Αναβολή για το «Skyscraper Live» με τον Άλεξ Χόνολντ – Πότε θα σκαρφαλώσει τελικά
- Ο Γκουαρντιόλα αποθέωσε την δουλειά του Αρτέτα στην Άρσεναλ
- Η στιγμή της έκρηξης βόμβας στη ντισκοτέκ «Jackie O» – Πώς εντοπίστηκαν οι δύο δράστες
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός
- Μεντιλίμπαρ ενόψει Άγιαξ: «Θα τα δώσουμε όλα στο Άμστερνταμ»
- Ζελένσκι: Νέες συναντήσεις με την Ρωσία πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα – Ανοιχτή στο διάλογο, δηλώνει η Μόσχα

