
Υποβαθμίζει ο υπουργός Παιδείας τις αντιδράσεις κληρικών στο μάθημα σεξουαλικής αγωγής
Αισιόδοξος για την πορεία του διαλόγου για την Παιδεία εμφανίστηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά όσο ο διάλογος μένει μακριά από πολιτικές αντιπαλότητες. «Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά διαφορετικές απόψεις» τόνισε σχετικά με τη διαφωνία κληρικών στο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής.
103
Αισιόδοξος σχετικά με την πορεία του εθνικού διαλόγου για θέματα Παιδείας, εμφανίστηκε ο αρμόδιος υπουργός, Αρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά όσο ο διάλογος γίνεται μακριά από την πολιτική αντιπαλότητα.
Τόνισε μάλιστα, πως παρά το έντονο προεκλογικό κλίμα που επικρατεί και τις αντιπαραθέσεις των κομμάτων, ο διάλογος δεν έχει σταματήσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κανένα κόμμα που συμμετέχει στο διάλογο, δεν υπέκυψε στον πειρασμό να πυροβολεί τον διάλογο, [….] μόνο και μόνο για μικροκομματικούς λόγους».
Σχετικά με τα νέα βιβλία που σχεδιάζεται να μπουν στα σχολεία, αλλά και τις αντιδράσεις κληρικών για το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής ο κ.Σπηλιωτόπουλος απαντά ότι «δεν υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά διαφορετικές απόψεις».
Και πρόσθεσε: «Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι σε όλα. Και, προφανώς, υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφορετικές προσεγγίσεις και διαφορετικές απόψεις».
Υπογράμμισε, μάλιστα ότι το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιβλία, αλλά και με τα μαθήματα τα οποία πρέπει να μείνουν, να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από τα σχολεία.
«Θα είναι ένα ζήτημα, που πρέπει να συζητηθεί μέσα στα πλαίσια του διαλόγου, που γίνεται, στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», πρόσθεσε ο υπουργός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεσσές: Να κληθούν όλα τα θύματα των υποκλοπών, έχουν υποχρέωση λογοδοσίας – Η έρευνα έως το 2024 ήταν επιπόλαιη
- Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Από το κέφι στην παρακμή – Οι δύο όψεις του αλκοόλ για το μυαλό και το σώμα μας
- Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος – Η Πέρι, ο Τριντό και το κάρμα