Ανοιγμα αλλά και κριτική προς τους Οικολόγους από τον Αλέξη Τσίπρα
Πρόσκληση σε κοινή δράση με το ΣΥΡΙΖΑ, αντί λευκών επιταγών στα δύο μεγάλα κόμματα, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συγκέντρωση του κόμματός του στα Γιάννενα. Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
28
Πρόσκληση σε κοινή δράση με το ΣΥΡΙΖΑ, αντί λευκών επιταγών στα δύο μεγάλα κόμματα, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε συγκέντρωση του κόμματός του στα Γιάννενα. Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
«Τους οικολόγους δεν τους θεωρούμε αντιπάλους. Μακάρι να αποφασίσουν την κοινή δράση και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά να δώσουν, όπως διατείνονται, λευκές επιταγές στα δύο κόμματα εξουσίας» είπε ο κ. Τσίπρας.
«Στην πρώτη περίπτωση τα οφέλη για το περιβάλλον θα είναι σημαντικά, στη δεύτερη οφέλη θα υπάρξουν μόνο για τους ίδιους και τον δικομματισμό» πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για ανούσια αντιπαράθεση ανάμεσα στα παραδοσιακά κόμματα της εξουσίας, την ώρα που βαθαίνει η κρίση, η ανεργία καλπάζει και χάνονται κοινωνικές κατακτήσεις.
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί τη συνθήκη της Λισαβόνας που αναθέτει τη διακυβέρνηση της Ευρώπης στα οικονομικά λόμπι. Ψήφισαν τα ίδια, 9 στις 10 φορές στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι αμετακίνητοι υπέρ του Συμφώνου Σταθερότητας. Δέχονται αδιαμαρτύρητα τις πιέσεις του συντηρητικού κ. Μπαρόζο και του σοσιαλιστή κ. Αλμούνια που ζητούν μειώσεις μισθών» είπε.
«Αποφεύγουν να τοποθετηθούν πάνω στην έκθεση του ΔΝΤ αλλά την ίδια στιγμή κάνουν ότι διεκδικούν ή λένε ότι θα διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής στο διεθνές πεδίο. Πιστέψτε με όμως, τη συζήτηση για τα πραγματικά ζητήματα δεν θα την αποφύγουν και θα τοποθετηθούν επί της ουσίας θέλουν, δεν θέλουν συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη «χαλαρή ψήφο» στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ισραήλ κατεδάφισε κτίρια του ΟΗΕ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – «Πρωτοφανής επίθεση», λέει η UNRWA
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόβει μάρτυρες και επιταχύνει διαδικασίες- Οργή και καταγγελίες για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Βουβός ο πόνος στο τελευταίο «αντίο» στον 50χρονο
- Ποιοι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν φόρο – Τα SOS των δηλώσεων
- Η Ίντερ απέκτησε τον Γιακίροβιτς από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ
- ΕΛ.ΑΣ: Μεγάλη επιχείρηση σε βενζινάδικα για απάτες με τα καύσιμα – 10 συλλήψεις

