Απώλειες 2,55% σημείωσε το Χρηματιστήριο, κυρίως λόγω των πιέσεων στις τράπεζες
Πάνω από τις 2.200 μονάδες παρέμεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη παρά τις απώλειες κατά 2,55% που κατέγραψε, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές (-4,45%). Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.251 μονάδες.
93
Πάνω από τις 2.200 μονάδες παρέμεινε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη παρά τις απώλειες κατά 2,55% που κατέγραψε, εν μέσω αρνητικού κλίματος και στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Έντονες πιέσεις δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με αποτέλεσμα ο αντίστοιχος δείκτης να σημειώσει απώλειες 4,45%.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.251 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 229,4 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 2,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 2,69%, των Χημικών κατά 2,12% και των Ασφαλειών κατά 1,36%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 4,45%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 3,90%, της Υγείας κατά 3,85% και των Τροφίμων-ποτών κατά 3,48%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 2,95%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,64% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,87%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 111 ενισχύθηκαν, 117 υποχώρησαν και 45 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη στο Μόναχο ο Ουκρανός δολοφόνος του ξενοδόχου στη Ρόδο
- Να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα επιχειρεί ο Μητσοτάκης – Παράθυρο για συμμετοχή στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα
- Οι Αθώοι: Από το πάθος στην καταστροφή – Οι τρεις ήρωες της νέας σειράς μας συστήνονται
- «Η Ερατώ αγαπάει…» – Έρωτας, σεξ και βρισιές σε «γκράφιτι» χιλιετιών στην Πομπηία
- Τείχος δυσαρέσκειας απέναντι στην ΝΔ – Πολιτικό σκηνικό σε αναμονή των νέων κομμάτων – Ισχυρό αίτημα αλλαγής
- Βλάχος: «Έχουμε τα δικά μας όπλα κόντρα στην Ουγγαρία» – Γενηδουνιάς: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»
