Πτώση 77,4% στα κέρδη της Credit Agricole το πρώτο τρίμηνο
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση -σε ποσοστό 77,4%- κατέγραψαν, στο πρώτο τρίμηνο φέτος, τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole, καθώς οι διεθνείς δραστηριότητες στον τομέα της λιανικής τραπεζικής ήταν ζημιογόνες, δεχόμενες πλήγμα από τις ζημίες στην Εμπορική Τράπεζα.
27
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης πτώση -σε ποσοστό 77,4%- κατέγραψαν, στο πρώτο τρίμηνο φέτος, τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole, καθώς οι διεθνείς δραστηριότητες στον τομέα της λιανικής τραπεζικής ήταν ζημιογόνες, δεχόμενες πλήγμα από τις ζημίες στην ελληνική θυγατρική της, Εμπορική Τράπεζα.
Η μείωση της κερδοφορίας οφείλεται και στις αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες.
Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας στον τομέα της λιανικής τραπεζικής υποχώρησαν στα 202 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με κέρδη 892 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο τζίρος υποχώρησε κατά 1,2% σε ετήσια βάση, στα 4,06 δισ. ευρώ.
Οι επισφάλειες αυξήθηκαν σε 1,09 δισ. ευρώ, σχεδόν πάνω από το διπλάσιο σε σχέση το πρώτο τρίμηνο του 2008. Η αύξηση των επισφαλειών είχε ως αποτέλεσμα καθαρές ζημίες ύψους 17 εκατ. ευρώ στην Caylon, τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Agricole.
Ζημίες ύψους 21 εκατ. ευρώ είχαν στο τρίμηνο οι διεθνείς δραστηριότητες στον τομέα λιανικής τραπεζικής, σε σύγκριση με κέρδη 109 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2008, καθώς οι ζημίες της Emporiki Bank διευρύνθηκαν στα 168,7 εκατ. ευρώ, από 15,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε η γαλλική τράπεζα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το ποσοστό της στην Emporiki αυξήθηκε στο 82,48% από 72,8741%.
Η Credit συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής τράπεζας, που αποφασίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 26/02/2009, αποκτώντας 140.112.586 νέες, κοινές ονομαστικές μετοχές, συνολικής αξίας 770.619.223 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 4-0 στο 79′ με τέσσερα τα γκολ του Γιόβιτς (vids)
- Το νομικό στοίχημα πίσω από τους δασμούς Τραμπ
- Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σαββόπουλος, Ξαρχάκος: Ο τιτάνιος Βασίλης Τσιτσάνης με δικά τους λόγια
- Γροιλανδία: «Οι ΗΠΑ συγκέντρωναν κρυφά πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις» – Τι εξετάζει η ΕΕ
- Εκτροχιασμός τρένων στην Ισπανία – Αναφορές για νεκρούς και πολλούς τραυματίες
- Ο Αλ-Σάραα κατέλαβε το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα των Κούρδων

