Από την Αίγυπτο θα στείλει ο Ομπάμα μήνυμα προς τον μουσουλμανικό κόσμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα στείλει το πολυαναμενόμενο μήνυμά του προς μουσουλμανικό κόσμο στις 4 Ιουνίου από την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γερμανία και τη Γαλλία.
91
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα στείλει το πολυαναμενόμενο μήνυμά του προς μουσουλμανικό κόσμο στις 4 Ιουνίου από την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, ο Μπ.Ομπάμα είχε υποσχεθεί να απευθυνθεί στον μουσουλμανικό κόσμο από μουσουλμανική χώρα, μέσα στους πρώτους μήνες από την ανάληψη της προεδρίας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επίσης τονίσει ότι επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων με τις μουσουλμανικές χώρες, μία θέση που αναμένεται να επαναλάβει στην ομιλία της 4ης Ιουνίου.
Ερωτώμενος γιατί επιλέχθηκε η Αίγυπτος, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε ότι η χώρα αποτελεί κατά πολλούς τρόπους «την καρδιά του αραβικού κόσμου».
Σύμφωνα με τον Ρ.Γκιμπς, μία ημέρα μετά ο Μπ.Ομπάμα θα μεταβεί στη Γερμανία, όπου θα επισκεφθεί την πόλη της Δρέσδης και το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ.
Στις 6 Ιουνίου ο Μπ.Ομπάμα θα βρεθεί στη Γαλλία, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για την απόβαση στη Νορμανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Η κυβέρνηση απελευθέρωσε 126 ανηλίκους από φυλακή όπου κρατούνταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους
- Βρετανοί καταναλωτές: Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς στις αγορές τροφίμων
- ΗΠΑ: Οι καλύτερες και οι χειρότερες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες του 2025
- Έρχεται shrinkflation και στο πασχαλινό καλάθι
- Ελβετία: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει θλίψη για την αποχώρηση των ΗΠΑ
- Ακραία χιονοθύελλα στις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 16 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
