Ανοίγει τις πύλες της η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, λαμβάνει χώρα από σήμερα, Πέμπτη, έως τις 31 Μαΐου η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση οργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).
43
Με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, λαμβάνει χώρα από σήμερα, Πέμπτη, έως τις 31 Μαΐου η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση οργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ).
Όπως κάθε χρόνο, το κοινόθα έχει τη δυνατότητα να δει τον πλούτο της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής και να παρακολουθήσει συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, σεμινάρια, συναντήσεις με 70 σημαντικούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς, προβολές ταινιών κ.ά. Για πρώτη φορά, δε, συμμετέχουνεκδότες από την Κίνα και την Ινδία
Τα παιδιά θα έχουν τον πανέμορφο παραδοσιακό χώρο τους, την «Παιδική Γωνιά», και θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις με τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους. Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη συγγραφική τους πένα στο διαγωνισμό Αν ζούσες σε άλλη εποχή, με έπαθλο βιβλία που προσφέρουν οι εκδότες.
Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα σε Έλληνες και ξένους επαγγελματίες – εκδότες, βιβλιοθηκονόμους, βιβλιοπώλες καιατζέντηδες να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα πιο επίκαιρα θέματα. Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΕΒΙ θα διοργανώσει μια συζήτηση με θέμα «Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης της Google και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων και Ελλήνων εκδοτών και συγγραφέων».
Ο εκπρόσωπος του Google Ευρώπης, Σαντιάγκο ντε λα Μόρα, θα ενημερώσει τους Έλληνες επαγγελματίες σχετικά με την πρόταση του Google για την ψηφιοποίηση βιβλίων.
Το ιστορικό βιβλίο σε πρώτο πλάνο
Στο πλαίσιο των καθιερωμένων θεματικών εκθέσεων,φέτος η ΔΕΒΘ τιμά το ιστορικό βιβλίο. Η φετινή θεματική «Βιβλίο και Ιστορία» θα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίων που καλύπτουν όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας (11 ενότητες).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα για τους Βαλκανικούς Πολέμους με εικαστικό υλικό από το αρχείο του ΕΛΙΑ αλλά και παλιές εκδόσεις, σπάνια χειρόγραφα κ.ά. από τα αρχεία του Μουσείου Μπενάκη όπως π.χ. ένα χειρόγραφο του Γ. Δροσίνη για τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ή η έκδοση «Πολεμικές σελίδες» του Σπύρου Μελά από το 1913.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τετραήμερη εργασία: Ανεδαφική ιδέα ή εφικτή πρόταση;
- Συνταγή: Chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο
- Υπόθεση Έπσταϊν: Στο στόχαστρο ο υπουργός Εμπορίου, Χάουαρντ Λάτνικ – «Είναι παθολογικός ψεύτης» λένε οι Δημοκρατικοί
- Αναφορές ότι το Ιράν θα απαντήσει σήμερα στην πρόταση των ΗΠΑ – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
- Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα
- Γυναίκες ξαναγράφουν την ιστορία στη Wikipedia: Ένας αγώνας ενάντια στην ανισότητα
- Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Η επιστήμη γνωρίζει γιατί ξεχνάμε εύκολα τα ονόματα κάποιων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442