Εργατική Πρωτομαγιά στη σκιά της κρίσης και της ανεργίας
H κρίση και η αύξηση των απολύσεων αποτελούν το σημείο αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τρεις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και Πρωτοβάθμια Σωματεία, δύο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, από το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ. Αλλαγές στα μέσα μεταφοράς.
103
Επί ποδός βρίσκονται τα εργατικά συνδικάτα εν όψει της γενικής απεργίας της Πρωτομαγιάς.
Η άρση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης που επωμίζονται οι εργαζόμενοι και οι ασθενέστερες τάξεις και η ανακοπή του κύματος απολύσεων αποτελούν τις κεντρικές διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.
H κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και η συναυλία της Αθήνας θα γίνει στις 10:30π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συναυλία θα λάβουν μέρος ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου.
Το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του κινητοποίηση με κεντρική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή του Πειραιά. Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα τραγουδίσει ο Μανώλης Μητσιάς.
Παράλληλα, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία διοργανώνουν την δική τους συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας στις 11 το πρωί.
Στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο που οργανώνει την Πρωτομαγιά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).
Την ίδια ώρα θα γίνει και η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Στα λιμάνια όλης της χώρας για την Πρωτομαγιά, η ΠΝΟ πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Για το λιμάνι του Πειραιά η απεργία θα είναι 24ωρη με απόφαση της ΠΕΝΕΝ και ΠΕΜΕΝ.
Στα αεροδρόμια η ΟΣΠΑ έχει προγραμματίσει για την Πρωτομαγιά στάση εργασίας 10.00-13.00. Ωστόσο, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΕΙΣΦ και η ΠΕΙΣΦΑΕ για την Πρωτομαγιά, η Ολυμπιακή Αεροπορία ανακοίνωσε την ακύρωση 104 πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.
H υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο μήνυμά της υπογραμμίζει ότι «πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη, η ενίσχυση και η προώθηση της απασχόλησης» και πρόσθεσε ότι «είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της για την εφαρμογή- χωρίς καμία παρέκκλιση- του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Meta σε νέα δίκη για «εθισμό» των ανήλικων χρηστών
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Οικειοθελής εισαγωγή σε κέντρο θεραπείας
- Οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι τρόλαρε πίνοντας από μπουκάλι… Άρσεναλ! (vid, pics)
- Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος μοτοσικλετιστής σε τροχαίο
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Συνεχείς οι αφίξεις πλοίων στα λιμάνια της Αττικής
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Δευτέρας (13/4): Πού θα δείτε το ντέρμπι Εφές-Φενέρμπαχτσε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Το… τερμάτισε: Μετά την επίθεση στον Πάπα ο Τραμπ εμφανίζεται ως… Χριστός
- Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Τραμ Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442