Για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται το Μάιο οι κτηνοτρόφοι
Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι το Μάιο οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, διεκδικώντας «καλύτερες τιμές για το γάλα και το κρέας, την απάλειψη των καρτέλ, αλλά και τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος». Δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να διακόψουν την κυκλοφορία σε εθνικές οδούς.
38
Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι το Μάιο οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, διεκδικώντας «καλύτερες τιμές για το γάλα και το κρέας, την απάλειψη των καρτέλ, αλλά και τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, στη Λαμία.
Την 1η Μαΐου ή το αργότερο έως τις 10 του μήνα, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι προχωρούν σε πανελλαδική κινητοποίηση, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται το κλείσιμο των δρόμων σε κομβικά σημεία, όπως στα Τέμπη, τον Ισθμό της Κορίνθου και τα τελωνεία.
Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Παπαδόπουλο, προτίθενται, επίσης, να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, διασφαλίζοντας, μάλιστα, και την παρουσία βουλευτών όλων των κομμάτων της χώρας, όπως τόνισε ο κ. Καμπούρης.
Mεταξύ των διεκδικήσεων των κτηνοτρόφων είναι η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα και η αύξηση των τιμών γάλακτος στα 1,30 ευρώ/κιλό πρόβειο, 0,85 ευρώ/κιλό κατσικίσιο και 0,55 ευρώ/κιλό αγελαδινό.
Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι κάνουν για ακόμη μια φορά λόγο για ύπαρξη και λειτουργία καρτέλ, καθώς και για φαινόμενα νοθείας και αισχροκέρδειας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπούρης ανέφερε ότι τελικά οι κτηνοτρόφοι πούλησαν τα αμνοερίφιά τους στη διάρκεια του Πάσχα σε τιμή χαμηλότερη του κόστους παραγωγής (6,50-7 ευρώ), δηλαδή στα 5-5,50 ευρώ και πρόσθεσε ότι στις γιορτινές ημέρες παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη κρεάτων, ενώ και φέτος το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων καταγράφηκε έντονο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442