103

«Θύματα» της οικονομικής κρίσης έπεσαν και οι πιο πλούσιοι άνθρωποι της Ρωσίας, των οποίων οι περιουσίες συνολικά μειώθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, δηλαδή μέχρι και 142 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Η κρίση έπληξε όλον τον κόσμο: τους επενδυτές, τους βιομηχάνους, τους παραγωγούς», επισημαίνει το περιοδικό.

«Κανένα μέλος του ‘χρυσού αιώνα’ δεν είδε την περιουσία του να αυξάνεται», προσθέτει.

Επικεφαλής της λίστας ο 43χρονος Μιχαήλ Προχόροφ, μεγιστάνας της υψηλής τεχνολογίας και των μεταλλευμάτων με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθεί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της Τσέλσι, 42 ετών, με περιουσία 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και τρίτος είναι ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου, Λουκόιλ Βαγκίτ Αλεκπέροφ, με 7,8 δισεκατομμύρια.

Ο Ολεγκ Ντεριπάσκα, επικεφαλής της βιομηχανίας αλουμινίου Rusal, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 25 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα είναι μόλις 10ος στη λίστα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό