
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Μ.Τετάρτη
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης είναι πλέον οι επενδυτές στην ελληνική -και όχι μόνο- χρηματιστηριακή αγορά, καθώς μετά τα υψηλά κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων στο προσκήνιο επιστρέφουν οι ανησυχίες για την οικονομική ύφεση και τα μειωμένα εταιρικά κέρδη.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Μ.Τετάρτη, με την αγορά να επιχειρεί να ισορροπήσει στα επίπεδα των 1.900 μονάδων.
Στις 12:30 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,29% στις 1.906,54 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 68,5 εκατ. ευρώ.
Κέρδη εμφάνιζαν 110 μετοχές, απώλειες 33, ενώ αμετάβλητες ήταν 171.
Στη συνεδρίαση πρωταγωνιστούν η μετοχή της Βωβός (+22,12% στα 3,81%) και της HOL (+14,74% στα 2,18 ευρώ).
Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί κατά 2,41% στα 13,76 ευρώ. Το placement5,95 εκατ. ιδίων μετοχών στην τιμή των 13,50 ευρώ/μετοχή στέφθηκε με επιτυχία. Η ΕΤΕ συγκέντρωσε 80 εκατ. ευρώ περίπου.
Η χρηματιστηριακή συναλλαγή για τη μεταβίβαση των μετοχών θα εκτελεστεί εντός της ημέρας.
Στον αντίποδα, σε θετικό πρόσημο κινούνται αρκετές από τις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Κέρδη εμφάνιζαν, μεταξύ άλλων, οι Alpha (+0,91% στα 6,62 ευρώ), Marfin Popular (+1,12% στα 1,81 ευρώ), Eurobank (+1,75% στα 5,82 ευρώ) και Πειραιώς (+1,27% στα 6,37 ευρώ).
Απώλειες 2,19% στα 2,23 ευρώ σημειώνει, τέλος, η Multirama. Ο κ. Π.Γερμανός υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% της εισηγμένης έναντι 2,20 ευρώ/μετοχή.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη επικρατούν μεικτές τάσεις. Στο Λονδίνο ο FTSE-100 σημείωνε κέρδη 0,71%, ενώ στον αντίποδα στο Παρίσι ο CAC-40 υποχωρούσε κατά 0,11% και στη Φρανκφούρτη ο DAX παρουσίαζε απώλειες της τάξεως του 0,12%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)

