Έως 10 ευρώ το κιλό αναμένεται να φτάσει φέτος η τιμή του πασχαλινού οβελία
Στα περσινά επίπεδα θα παραμείνει τελικά η τιμή πώλησης του πασχαλινού οβελία, καθώς το παζάρι εμπόρων-κτηνοτρόφων έληξε την Πέμπτη με τους κτηνοτρόφους σε ρόλο...χαμένου. Οι τιμές του αρνιού θα κυμανθούν μεταξύ 9,5 ευρώ με 10 ευρώ το κιλό.
103
Στα περσινά επίπεδα θα παραμείνει τελικά η τιμή πώλησης του πασχαλινού οβελία, καθώς το παζάρι εμπόρων-κτηνοτρόφων έληξε την Πέμπτη με τους κτηνοτρόφους σε ρόλο… χαμένου.
Η τιμή έκλεισε στα 5 ευρώ το κιλό, όσο δηλαδή και πέρσι, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα αγοράσουν φέτος το αρνί σε τιμές έως και 9,5 με 10 ευρώ το κιλό.
Την Πέμπτη, στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας, οι χονδρικές τιμές για τα εγχώρια αμνοερίφια γάλακτος κυμαίνονταν από 6 έως 7 ευρώ το κιλό, ενώ για τα εισαγόμενα από Βουλγαρία και ΠΓΔΜ, οι τιμές κυμαίνονταν από 4,5 έως 5 ευρώ το κιλό.
Εκπρόσωπος των κρεοπωλών τόνισε πως όταν το αρνί φύγει από τον παραγωγό στα 5 με 5,5 ευρώ το κιλό, στον καταναλωτή θα φτάσει στα 9,5 με 10 ευρώ το κιλό.
Μετά από έρευνα αγοράς του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών το κόστος του Πασχαλινού τραπεζιού θα διαμορφωθεί ως εξής:
Τα τσουρέκια πωλούνται από 5,75 έως 12,50 ευρώ, τα αυγά από 0,11 έως 0,33 ευρώ, η φέτα από 6,30 έως 11,90 ευρώ, το εγχώριο κατσικάκι από 6,99 έως 9,80 ευρώ, το εγχώριο αρνί από 6,99 έως 9,80 ευρώ και τα εγχώρια εντόσθια (εντεράκια και συκωταριά) από 4,90 έως 7,55 ευρώ.
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών υπολογίζει ότι το φετινό Πασχαλινό τραπέζι για 8-10 άτομα με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα θα στοιχίσει από 86,25 ευρώ έως 153,99 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, ελέγχους στην πασχαλινή αγορά για την αποφυγή κρουσμάτων αισχροκέρδειας σε βάρος καταναλωτών, ζητά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αντιεισαγγελέας εφετών Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ