Αρχίζουν τα πλέι οφ, MVP ο Γουίλκοξ, κορυφαίος ο Νοβότνι
Όλα έτοιμα είναι για την έναρξη της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Α1 ανδρών του βόλεϊ. Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τους διαιτητές. Παράλληλα, ο Τζέρεμι Γουίλκοξ του Φοίνικα Σύρου αναδείχτηκε MVP της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου και κορυφαίος στην αξιολόγηση ήταν ο Μάρεκ Νοβότνι της ΕΑ Πατρών. Αναλυτικά η 22η αγωνιστική σε αριθμούς.
102
Όλα έτοιμα είναι για την έναρξη της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Α1 ανδρών του βόλεϊ. Η ΕΣΑΠ ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τους διαιτητές.
Παράλληλα, ο Τζέρεμι Γουίλκοξ του Φοίνικα Σύρου αναδείχτηκε MVP της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου και κορυφαίος στην αξιολόγηση ήταν ο Μάρεκ Νοβότνι της ΕΑ Πατρών. Αναλυτικά η 22η αγωνιστική σε αριθμούς.
Το πρόγραμμα των πλέι οφ:
Κυριακή (29/3):
16:00 Γηπ. Γλυφάδας Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Βαρθαλίτης, Βουδούρης)
18:00 Γηπ. Μίκρας Ηρακλής – Αρης (Θεμελής, Μπαντιανίδης-NOVASports 1)
19:00 Γηπ. ΕΑΠ ΕΑ Πατρών – Φοίνικας Σύρου (Μιχελινάκης, Γεωργιάδης)
19:30 Γηπ. Ρέντη Ολυμπιακός – Λαμία (Γεροθόδωρος, Ρουσάκης)
MVP ο Γουίλκοξ, κορυφαίος ο Νοβότνι
Ο Τζέρεμι Γουίλκοξ του Φοίνικα Σύρου αναδείχθηκε πολυτιμότερος αθλητής (MVP) της 22ης αγωνιστικής. Στη νίκη της ομάδας του επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (3-1), που έφερε την ομάδα των Κυκλάδων στην έκτη θέση της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο, ο Καναδός πασαδόρος κέρδισε 10 πόντους με 1/1 επίθεση, 6 άσους και 3 μπλοκ, ενώ έβγαλε 6 άμυνες.
Κορυφαίος αθλητής της αγωνιστικής, όμως, σύμφωνα με τον συντελεστή αξιολόγησης της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας που καλύπτει το πρωτάθλημα, ήταν ο Μάρεκ Νοβότνι της ΕΑ Πατρών.
Στην εκτός έδρας νίκη του αχαϊκού συγκροτήματος επί του Μίλωνα (3-1), ο Τσέχος ακραίος (χθες αγωνίστηκε ως διαγώνιος, απόντος του Γιορντάνοφ) κέρδισε 26 πόντους με 22/34 επιθέσεις, 2 άσους και 2 μπλοκ, ενώ έβγαλε μία άμυνα.
Η 22η αγωνιστική με αριθμούς
Οι καλύτερες επιδόσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, στις αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας των Ανδρών, έχουν ως ακολούθως:
Ατομικά στατιστικά
Πόντοι: Νοβότνι (ΕΑ Πατρών, 26)
Μπλοκ: Γκιρτζίκης (ΕΑ Πατρών, 4)
Ασοι: Γουίλκοξ (Φοίνικας Σύρου, 6)
Αμυνες: Λότμαν (ΠΑΟΚ, 8)
Πέτρογλου (Εθνικός Αλεξ., 8)
Αριστες/συνολικές υποδοχές: Καλντέιρα (Φοίνικας Σύρου, 87%)
Επίθεση: Αντράε (Παναθηναϊκός, 80%)
Αξιολόγηση: Νοβότνι (ΕΑ Πατρών, 0.48)
Ομαδικά στατιστικά
Περισσότεροι άσοι: Ηρακλής, Φοίνικας Σύρου (12)
Αριστες/συνολικές υποδοχές: Φοίνικας Σύρου (83%)
Καλύτερη επίθεση: ΕΑ Πατρών (65%)
Περισσότερες άμυνες: Αρης (29)
Περισσότερα μπλοκ: Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου (13)
Μεγαλύτερη διάρκεια αγώνα: 91 (Μίλωνας – ΕΑ Πατρών)
Μικρότερη διάρκεια αγώνα: 70 (Λαμία – Παναθηναϊκός)
Περισσότεροι πόντοι σε αγώνα: 179 (Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξ.)
Λιγότεροι πόντοι σε αγώνα: 134 (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ)
Μεγαλύτερη διάρκεια σετ: 30 (1ο Λαμία – Παναθηναϊκός)
Μικρότερη διάρκεια σετ: 20 (2ο & 3ο Λαμία – Παναθηναϊκός, 1ο & 3ο Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξ., 3ο Μίλωνας-ΕΑ Πατρών)
Περισσότεροι πόντοι σε ένα σετ: 27-29 (1ο Λαμία – Παναθηναϊκός)
Λιγότεροι πόντοι σε ένα σετ : 15-25 (3ο Μίλωνας – ΕΑ Πατρών)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ραδιόφωνο: Ζήτημα συγκινήσεως
- Ο Λανουά (με ποιό δικαίωμα;) μίλησε για την επόμενη σεζόν…
- Ο φόβος για κατολίσθηση έκλεισε δρόμο του Δήμου Πύργου-Προληπτική εκκένωση δέκα κατοικιών
- ΗΠΑ: Ο στρατός ολοκλήρωσε τη μεταφορά κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία στο Ιράκ
- Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν φοβάμαι τα μικρόβια… Συνήθιζα να σνιφάρω κοκαΐνη από καθίσματα τουαλέτας»
- Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει κίνηση για τον Φρανσίσκο (pic)

