Συγγνώμη ζήτησε ο επίσκοπος-αρνητής του Ολοκαυτώματος
Απολογήθηκε για τη δημόσια άρνηση του Ολοκαυτώματος, ο καθολικός επίσκοπος Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον, με επιστολή του προς το Βατικανό, που δημοσιοποιήθηκε από το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Zenit.
91
Απολογήθηκε για τη δημόσια άρνηση του Ολοκαυτώματος, ο καθολικός επίσκοπος Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον, με επιστολή του προς το Βατικανό, που δημοσιοποιήθηκε από το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων Zenit.
Ο επίσκοπος Γουίλιαμσον, που έφθασε την Πέμπτη στη Βρετανία, αφού ανακηρύχτηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Αργεντινή, αναφέρει στην επιστολή του ότι λυπάται για τον «πόνο» που προκάλεσε «πρώτα στην Εκκλησία και μετά στους επιζώντες και στους γονείς των θυμάτων που υπέφεραν πολλές άδικες υπό το Τρίτο Ράιχ».
«Ζητώ συγγνώμη ενώπιον του Θεού από όλους τους ανθρώπους που πραγματικά ενοχλήθηκαν από αυτά που είπα», προστίθεται στην επιστολή και επισημαίνει ότι «απλώς εξέφρασε την άποψη ενός μη ιστορικού».
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο επίσκοπος Γουίλιαμσον είχε αρνηθεί σε συνέντευξή του στη σουηδική τηλεόραση ότι υπήρχαν θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα και ότι «μέχρι 300.000 εβραίοι θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και η Αγία Έδρα κάλεσε τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον να ανακαλέσει «δημόσια και χωρίς διφορούμενα» τη δήλωσή του για να συνεχίσει να είναι μέλος της Καθολικής Εκκλησίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο – Τα θέματα που θα συζητηθούν
- Βραζιλία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες από κεραυνό σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου
- Κοντά σε νέα εποχή η Λίβερπουλ: «Απολύεται ο Σλοτ, τον αντικαθιστά ο Αλόνσο»
- Λέπρα: Όχι απλώς υπάρχει, αλλά πρέπει να τύχει περισσότερης προσοχής
- Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Πέτρο Φιλιππίδη: Είμαι θυμωμένη, αλλά δεν έχω ευχηθεί το κακό κανενός – Δικαιοσύνη ζήτησα
- Σέρρες: Σε αναστολή καθηκόντων η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή – «Σοβαρή διοικητική παράβλεψη» λέει το υπουργείο Παιδείας
