
Ανοίγει για το κοινό το εξοχικό σπίτι της Αγκάθα Κρίστι στο Ντέβον
Το Γκρίνγουεϊ Χάουζ, το εξοχικό σπίτι της Αγκάθα Κρίστι στο Ντέβον, ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό στα τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα οι επισκέπτες μπορούσαν να επισκεφτούν μόνο τον κήπο.
38
Το Γκρίνγουεϊ Χάουζ, το εξοχικό σπίτι της Αγκάθα Κρίστι στο Ντέβον, ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό στα τέλη Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η εταιρία που έχει αναλάβει τη συντήρησή του.
Μέχρι σήμερα οι επισκέπτες μπορούσαν να επισκεφτούν μόνο τον κήπο.
Στο μικρό αυτό σπίτι έμενε η «βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος» από το 1938 ως το 1959. Μέχρι τώρα κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο άνηκε στην κόρη της Κρίστι Ροσαλίντα Χικς.
Όμως, μετά το θάνατο της Χικς το εξοχικό πέρασε στην κυριότητα του ιδρύματος που είναι αρμόδιο για την πολιτιστική κληρονομιά της Βρετανίας.
Έτσι, λοιπόν, το κοινό θα μπορεί πλέον να περιδιαβαίνει την βιβλιοθήκη, το σαλόνι, την τραπεζαρία, ακόμη και την κρεββατοκάμαρα της Αγκάθα Κρίστι, που πέθανε το 1976 σε ηλικία 85 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σοκάρει ο 92χρονος στη Βούλα: «Τι ψυχή έχει αυτός ο άνθρωπος;» – Τον περιέλουσε με πετρέλαιο για 1,5€
- Ο Ταραντίνο σχεδιάζει να αποσυρθεί, αλλά ο Νόλαν ελπίζει να μην κρατήσει τον λόγο του
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Μια αγκαλιά για τον Γκάρι Νέβιλ
- Οι Άγγλοι τα παίζουν «όλα για όλα» με Γκουαρντιόλα
- Ο ύπατος εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα, Νικολάι Μλάντενοφ, σε επίσκεψη στο Μαρόκο
- Αποτυχία των προνοιακών πολιτικών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας






