30

Ο ευρωβουλευτής Δ.Παπαδημούλης κατήγγειλε, μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΝ, ότι υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν τον παραγκωνισμό του, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΝ κινδυνεύει από τους μηχανισμούς των μίντια» απαντά ο Ν.Βούτσης.

Απαντώντας εμμέσως στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Παπαδημούλης είπε: «αντί για αναζήτηση εσωτερικών αντιπάλων, προκειμένου να υπηρετηθούν εσωκομματικές σκοπιμότητες και τεχνητές οξύνσεις, χρειαζόμαστε γόνιμη συζήτηση και προωθητικές συνθέσεις. Όλοι μαζί, χωρίς ιδιοκτησιακά σύνδρομα και χωρίς αποκλεισμούς, γιατί δεν περισσεύει κανείς.»

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στις ευρωεκλογές υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, «αρκεί να αποφύγουμε τα αυτογκόλ».

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Παπαδημούλη ο Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι, «δεν μπορούμε να μιλάμε για πανίσχυρους εσωκομματικούς μηχανισμούς. Ο ΣΥΝ κινδυνεύει από τους μηχανισμούς των μίντια».

Την Κυριακή αναμένεται και η ομιλία του Νίκου Χουντή, ο οποίος πρόκειται να αναγγείλει και την υποψηφιότητά του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Παρέμβαση της Ανανεωτικής Πτέρυγας

Η Ανανεωτική Πτέρυγα κατέθεσε ξεχωριστό κείμενο-συμβολή στον διάλογο για το πρόγραμμα. Την παρουσίαση έκανε ο Δ. Χατζησωκράτης.

Στη δική του παρέμβαση ο κ. Χατζησωκράτης διερωτήθηκε για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε προγραμματικό συνέδριο για να συζητηθεί το πρόγραμμα.

Το κείμενο παρουσιάζει θέσεις για την ανάπτυξη, την έννοια που προσδίδει η Αριστερά στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είπε ότι «η δική μας Αριστερά είναι ριζοσπαστική, γιατί έχει στον πυρήνα της το κόκκινο σπέρμα της ανατροπής και είναι μεταρρυθμιστική, όχι γιατί είναι μετριοπαθής και συμβιβαστική, αλλά γιατί ο νέος αριστερός μεταρρυθμισμός της, που προτείνουμε ως όρο δόκιμο για χρήση, είναι εργαλείο κριτικής του σημερινού κόσμου.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο