Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έναν Σύνθετο Κόσμο» παρουσιάζει ο Σωτήρης Δανέζης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Έναν Σύνθετο Κόσμο» παρουσιάζει ο Σωτήρης Δανέζης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου και ντοκιμενταρίστα Σωτήρη Δανέζη φιλοξενεί από τη Δευτέρα έως και την 1η Μαρτίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ένας Σύνθετος Κόσμος με καταγραφές από 25 κράτη που ζουν σε εμπόλεμη κατάσταση, εικόνες, πρόσωπα και ιστορίες...

51

Ένας Σύνθετος Κόσμος με καταγραφές από 25 κράτη που ζουν σε εμπόλεμη κατάσταση, 100 τυπωμένες εικόνες και 127 ιστορίες σε προτζέκτορες με πληροφορίες για την κατάσταση σε κράτη που είναι μακρινά γεωγραφικά, αλλά θα μπορούσαν να είναι κοντινά στη σκέψη.

Είναι η έκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου και ντοκιμαντερίστα Σωτήρη Δανέζη, που επί έξι χρόνια μέσα από την εκπομπή του, Εμπόλεμη Ζώνη, στο MEGA έχει μεταφέρει στον τηλεθεατή την αγωνία και τον πόνο των ανθρώπων σε κράτη που υποφέρουν από πόλεμο και φτώχεια.

Το 50% των εσόδων από τα εισιτήρια της έκθεσης θα δοθούν στη ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία με βάση δύο πολυ-ιατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρει εδώ και 13 χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένους ανθρώπους.

Στον κοινωνικό ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το οποίο φιλοξενεί την έκθεση, αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ιδρύματος Γουλανδρή Σάντρα Μαρινοπούλου, ενώ ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης σημείωσε ότι «η φωτογραφία μπορεί να αποδώσει ένα κομμάτι της πολλαπλής πραγματικότητας που αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων».

Ο επιμελητής της έκθεσης Βαγέλλης Ιωακειμίδης δήλωσε ότι εκτός από τις φωτογραφίες, η έκθεση εμπλουτίζεται με διαδραστικές εγκαταστάσεις σε δέκα τερματικά και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες αποσπάσματα από εκπομπές της Εμπόλεμης Ζώνης.

Ο Σωτήρης Δανέζης εξήγησε ότι οι φωτογραφίες αποτελούν στιγμιαίες καταγραφές κατά τη διάρκεια των εξάχρονων γυρισμάτων εκπομπών της σειράς. Έναυσμα για την οργάνωση της έκθεσης υπήρξε αντίστοιχη απόπειρα που στέφθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο.

Η έκθεση χωρίζεται σε πέντε ενότητες: αιτίες/προφάσεις, συγκρούσεις/λύσεις, πίστη/φανατισμός, ηττημένοι/νικητές, σύνθετος κόσμος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως την 1η Μαρτίου 2009, θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τη Δευτέρα στις 19.00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024