51

«Η καρδιά μας χτυπάει στη Γάζα» ήταν το κεντρικό μήνυμα του μαραθωνίου ειρήνης και της συναυλίας αγάπης στον παλαιστινιακό λαό που οργάνωσε την Κυριακή η ΤΕΔΚΝΑ με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του ΟΝΑ και των δημοτικών Αθλητικών Οργανισμών των δήμων της Αττικής.

Στο μαραθώνιο, μήκους 10 χλμ, με αφετηρία τη Μονή Δαφνίου και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές, δίνοντας το δικό τους μήνυμα ειρήνης και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο λαό της Λωρίδας της Γάζας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με λαμπαδηδρομία από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στην οποία συμμετείχαν 55 μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης δημοτικού, από σχολεία των δήμων Ελευσίνας και Χαϊδαρίου.

Οι λαμπαδηδρόμοι έφθασαν στη Μονή Δαφνίου όπου έγινε το άναμμα του βωμού και η εκκίνηση του μαραθωνίου.

Στη σύντομη τελετή χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Σακοράφα.

Οι τρεις πρώτοι δρομείς που τερμάτισαν στο Σύνταγμα δήλωσαν ότι θα παραδώσουν το κύπελλο της νίκης στους Παλαιστινίους, καθώς όπως είπαν στόχος τους δεν ήταν η πρωτιά, αλλά η στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που τερμάτισαν στην πλατεία Συντάγματος ήταν η Κυριακή Ισπαχανίδου, ο Παναγιώτης Παπαβασιλείου και ο Μιχάλης Ασλάνογλου και οι τρεις άτομα με αναπηρία, που έλαβαν τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή τους.

Μετά την απονομή των μεταλλίων, παραδοσιακά συγκροτήματα χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Συμμετείχε η χορωδία Αιγάλεω.

Συμμετείχαν επίσης Παλαιστίνιοι φοιτητές και φοιτήτριες από τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας, που χόρεψαν παλαιστινιακούς χορούς φορώντας μαύρα ρούχα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της Γάζας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συναυλία αγάπης στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Στόχος της διοργάνωσης του μαραθωνίου ειρήνης και της συναυλίας ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα για τα θύματα του πολέμου στη Γάζα (στις διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων) και η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδίως της νεολαίας κατά του πολέμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ