105

Ο Ολυμπιακός κρίθηκε βασικός ένοχος για τα επεισόδια που έγιναν στην Πάτρα κατά τη διάρκεια του Final -8 του Κυπέλλου Έλλάδος, τα οποία δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του τελικού ανάμεσα στους «ερυθρολεύκους» και στον Παναθηναϊκό. Ο αθλητικό δικαστής τιμώρησε με πρόστιμο 101.000 ευρώ τους «κόκκινους» στους οποίους επέβαλε και τιμωρία της έδρας τους για 8 αγωνιστικές. Μία αγωνιστική και 20.000 ευρώ πρόστιμο στους «πράσινους».

Ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ, Παναγιώτης Λεβενιώτης, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

Στον Ολυμπιακό, για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη, την Παρασκευή (30/01): ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική, πρόστιμο 1.000 ευρώ και έγγραφη επίπληξη.

Για τα επεισόδια του Σαββάτου (31/01) κατά διάρκεια των ημιτελικών αγώνων: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Για τα επεισόδια της Κυριακής (01/02), πριν από την έναρξη του τελικού: ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για έξι αγωνιστικές και πρόστιμο 80.000 ευρώ.

Στον Παναθηναϊκό, για τα επεισόδια του Σαββάτου (31/01): ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία αγωνιστική και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η ομάδα του Παναθηναϊκού κλήθηκε με τη σειρά της να απολογηθεί για τα γεγονότα της Κυριακής.

Ακόμα, επιβλήθηκε στον Γιώργο Χριστόπουλο ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο 1.000 ευρώ. Το ίδιο πρόστιμο καλείται να καταβάλλει η ΕΑ Πατρών. Στο σωματείο της Παναχαϊκής επιβλήθηκε η ποινή της έγγραφης επίπληξης.

Επιστροφή χρημάτων

Εν τω μεταξύ, η ΕΟΠΕ  με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήριο για το τελικό, ότι προτίθεται να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟΕ:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, σεβόμενη τους φιλάθλους και παρά το γεγονός ότι δε φέρει ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, αποφάσισε να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να μεταβούν στην Ενωση Πελοποννήσου στην Πάτρα (Αγ. Ανδρέα 55, τηλ. 2610270099) ή στα γραφεία της ΕΟΠΕ (Μάρκου Μπότσαρη 47, τηλ. 2109244278), επιδεικνύοντας το απόκομμα του εισιτηρίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ