28

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινούν οι συζητήσεις μεταξύ των συμβούλων της κυβέρνησης και της Marfin Investment Group, που πρώτη εκδήλωσε ενδιαφέρον στη δημόσια πρόσκληση, την οποία απηύθυνε η κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αρμόδιος για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, υπενθυμίζοντας ότι η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε άλλον επενδυτή εκφράσει σχετικό ενδιαφέρον, με δημόσια δήλωσή του.

Η επισημοποίηση της όποιας συμφωνίας για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής θα λάβει χώρα μετά τη σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Κομισιόν, μέχρι στιγμής, αποφεύγει επιμελώς να τοποθετηθεί για το ζήτημα πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της MIG αφορά το σύνολο της Ολυμπιακής (πτητικό κομμάτι, τεχνική βάση και επίγεια εξυπηρέτηση) και μπορεί να φτάσει έως και τα 200 εκατ. ευρώ.

H MIG προσφέρει δυνατότητα επανακρατικοποίησης της εταιρείας μετά τις επόμενες εκλογές και δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με οποιοδήποτε άλλο υγιή όμιλο στην ανάληψη της ΟΑ.

* Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου παρέπεμψε για το θέμα της Ολυμπιακής στις δηλώσεις του κ. Γ.Παπανδρέου που έθεσε το πλαίσιο, για μικτό σχήμα και «ό,τι γίνει να γίνει με διαφάνεια». «Συζητάμε με τους πάντες, αλλά δεν θα γίνει συζήτηση με κανένα επιχειρηματία, πριν γίνει ξεκάθαρα αποδεκτό το πλαίσιο που θέτουμε», τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ