
Σταθερά διατήρησε τα επιτόκια η ΕΚΤ, νέα μείωση από την Τράπεζα της Αγγλίας
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε σταθερά -όπως αναμενόταν- τα επιτόκια στο 2,0% την Πέμπτη, αν και η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει αδύναμη. Η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε νωρίτερα το βασικό της επιτόκιο κατά 0,50% στο ιστορικό χαμηλό του 1%.
28
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε σταθερά -όπως αναμενόταν- τα επιτόκια στο 2,0% την Πέμπτη, αν και η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει αδύναμη.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αναμένεται νέα μείωση επιτοκίων πριν από το Μάρτιο.
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο κ. Τρισέ δήλωσε πως δεν αποκλείει μια μείωση των επιτοκίων στη συνάντηση του Μαρτίου.
Όπως επισήμανε ο κ. Τρισέ «το 2% δεν είναι το χαμηλότερο επίπεδο» αλλά όπως είπε «τα μηδενικά επιτόκια δεν είναι κάτι που θεωρούμαι ότι είναι κατάλληλο».
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε επίσης πως «οι πληθωριστικές πιέσεις μειώνονται», καθώς η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει «μια σημαντική ύφεση» εν μέσω ενδείξεων περιορισμού των πιστώσεων και ιδιαίτερα υψηλής χρηματοπιστωτικής αβεβαιότητας.
Υπενθυμίζεται ότιη ΕΚΤ έχει μειώσει τα επιτόκια κατά 225 μονάδες βάσης από τις αρχές Οκτωβρίου.
Νωρίτερα, σε νέα μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, στο ιστορικό χαμηλό του 1%, προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να εξέλθει της ύφεσης.
Η Βρετανία μειώνει τα επιτόκια τους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ το συνολικό ποσοστό μείωσης να ανέρχεται στο 4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 13-12: Πετυχημένη πρόβα για την Εθνική πριν τα προκριματικά του World Cup (vids)
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»


