Σε περικοπές προσωπικού κατά 40% προχωρά η Scandinavian Airlines System
Ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο ευρείας αναδιάρθρωσης έπειτα από μεγάλες ζημίες το 2008. Αλλοι 5.600 υπάλληλοι πρόκειται να αποχωρήσουν λόγω δραστηριοτήτων που θα πωληθούν ή ανατεθούν εξωτερικά.
28
Ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο ευρείας αναδιάρθρωσης έπειτα από τις μεγάλες ζημίες που κατέγραψε το 2008.
Αλλοι 5.600 υπάλληλοι πρόκειται να αποχωρήσουν στο πλαίσιο δραστηριοτήτων που πρόκειται να πωληθούν ή να πάρουν το δρόμο της εξωτερικής ανάθεσης.
Συνολικά το προσωπικό της εταιρείας πρόκειται να μειωθεί κατά 40%, από 23.000 άτομα σε 14.000.
Η Scandinavian Airlines System ανακοίνωσε συνολικές απώλειες ύψους 590 εκατομμυρίων ευρώ για το 2008, έναντι κερδών ύψους 636 εκατομμυρίων ευρώ ένα χρόνο πριν.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει επίσης μείωση του στόλου κατά 14 αεροσκάφη, πώληση της Air Baltic και περικοπή μεριδίων σε άλλες εταιρείες.
Όπως σημειώνει το BBC, η μεγαλύτερη αποεπένδυση θα γίνει με την πώληση της ζημιογόνας θυγατρικής της Spanair σε ισπανική κοινοπραξία έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ.
Επίσης, η SAS ελπίζει να πουλήσει τις συμμετοχές της στις Spirit, Air Greenland, BMI, Estonian Airways, Skyways, Cubic and Trust, καθώς επιθυμεί να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στη σκανδιναβική αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το αλαλούμ στο Fir Αθηνών; Οι υπουργοί δεν έχουν ευθύνη; Θεατές είναι;
- Τρομακτικό βίντεο από τη Ρωσία: Η στιγμή που σημειώνεται χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο Έλμπρους
- Australian Open: Ο συγχρονισμός είναι τα πάντα για τους πρεσβευτές της Rolex
- Αγία Παρασκευή: Η οικοδομή «φάντασμα» όπου εντοπίστηκε η σορός του 25χρονου αγνοουμένου
- Ζελένσκι: Αν υπάρξει συμφωνία, έτοιμοι για υπογραφές την επόμενη εβδομάδα με τις ΗΠΑ
- Ελληνική οικονομία: Η πορεία του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο – «Αγκάθι» ο πληθωρισμός
