89

Ο Ηρακλής χωρίς να… φορτσάρει επικράτησε της Λαμίας με 3-0 σετ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη ανέβασε στροφές μετά τα μισά του πρώτου σετ και πήρε μια σχετικά εύκολη πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρεόπουλος προτίμησε να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του Ερνάντεζ, ο οποίος ήταν τραυματίας.

Τα δύο πρώτα σετ ο Ηρακλής τα κέρδισε με ομοιόμορφο τρόπο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο μπλοκ και στην επίθεση, ενώ εκμεταλλεύτηκε και τα λάθη της Λαμίας.

Η ομάδα του Ανδρεόπουλου παρέδωσε το… πνεύμα στο τρίτο σετ, καθώς οι παίκτες του φάνηκαν κουρασμένοι και χωρίς διάθεση να κυνηγήσουν το θαύμα της ανατροπής.

Τα σετ: 25-21, 25-21, 25-20.

Ηρακλής (Αρσενιάδης): Κράβαρικ 4.83π. (2/2επ., 2.83 μπλοκ), Τίσερ 0.83 (5 άμυνες, 0.83μπλ), Νίλσον 12.83 (12/25επ., 0.83μπλ.), Σμαραγδής 6.83 (1 άσος, 3/5επ., 2.83μπλ., 2άμ.), Κονσταντίνοφ 13.17 (3 άσοι, 8/9επ., 45% υποδ., 4 άμ., 2.17μπλ.), Άχρεμ 16.5 (15/20επ., 67%υπ., 1.5μπλ.), Κουλιέρης (λ- 58%υπ., 4άμ.) / Μπάεφ, Κανέλλος.

Λαμία (Ανδρεόπουλος): Γκάτιν 7 (7/20επ., 50%υπ., 4άμ.), Βιαφάρα 8 (1 άσος, 7/8επ.), Τσακιρόπουλος 6.5 (5/7επ., 1.5μπλ.), Λιβαθηνός (5άμ.), Παπαθωμόπουλος 7 (6/16επ., 3άμ.), Μορένο 7.5 (5/14επ., 1.5μπλ.), Γκαράς (λ- 50%υπ., 3 άμ.) / Κρέτσης, Κιόσης, Κυριακίδης. 
 
Ο προπονητής του Ηρακλή Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε μετά τον αγώνα: «Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Περάσαμε το πρώτο εμπόδιο απέναντι σε μια ομάδα που μας κέρδισε στο γήπεδό μας. Πλέον κοιτάμε τη συνέχεια».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λαμίας, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, τόνισε: «Έπαιξε ρόλο η απουσία του Ερνάντεζ. Από τη στιγμή που ο Ηρακλής ρίσκαρε στο σερβίς δεν είχαμε τύχη για να το αντιμετωπίσουμε.

»Από εκει ξεκίνησαν και άλλα προβλήματα που είχαμε στην επίθεση και στον ρυθμό μας».

Ο Νίκος Σμαραγδής υπογράμμισε: «Κάναμε το πρώτο βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Ηταν σημαντική η απουσία του Ερνάντεζ, αλλά πολλές φορές τέτοιες απουσίες εγκυμονούν κινδύνους. Σίγουρα πεισμώσαμε για την ήττα μας στο πρωτάθλημα στην έδρα μας και θέλαμε να πάρουμε ρεβάνς».

Ο Βασίλης Μηνούδης τόνισε: «Ήταν μια ασχημη μέρα για μας. Η εμφάνισή μας ήταν απογοητευτική. Πρέπει να σκύψουμε τα κεφάλια και να δουλέψουμε. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει ανησυχητικά στοιχεία που πρέπει να διορθώσουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ