Στην Ατυπη Σύνοδο Διαβαλκανικής Συνεργασίας ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Βαληνάκης
Η προοπτική της ευρωπαϊκής διεύρυνσης στις συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης εξετάζεται ιδιαίτερα προσεκτικά από την ΕΕ, η οποία αποδίδει μεγάλη σημασία στην τήρηση των κριτηρίων, επισήμανε ο Γιάννης Βαληνάκης στην Ατυπη Σύνοδο Διαβαλκανικής Συνεργασίας.
38
Με την επισήμανση ότι η προοπτική της ευρωπαϊκής διεύρυνσης στις συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης εξετάζεται ιδιαίτερα προσεκτικά από την ΕΕ, η οποία αποδίδει μεγάλη σημασία στην τήρηση των κριτηρίων και ιδιαίτερα στο σεβασμό της αρχής της καλής γειτονίας, απευθύνθηκε ο Γιάννης Βαληνάκης στην Ατυπη Σύνοδο Διαβαλκανικής Συνεργασίας.
Στο Τσισινάου, όπου συναντήθηκαν την Παρασκευή οι υφυπουργοί Εξωτερικών των Βαλκανικών χωρών, συζητήθηκαν η περιφερειακή συνεργασία της νοτιοανατολικής Ευρώπης στην προοπτική προσέγγισης της περιοχής στην ευρωατλαντική οικογένεια.
Επίσης, εξετάστηκε η καλύτερη οργάνωση των μηχανισμών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, αλλά και πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις της περιοχής.
Ο κ. Βαληνάκης επισήμανε στο ζωηρό ενδιαφέρον των περισσοτέρων χωρών για ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ότι η διεύρυνση θεωρείται μια πολύ επιτυχής διαδικασία της ΕΕ, καθώς συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ακόμη, παρατήρησε ότι ο σεβασμός και η τήρηση της αρχής της καλής γειτονίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη περιοχή, προσθέτοντας ότι στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης η ΕΕ αντιμετωπίζει με μεγάλη προσοχή κάθε περαιτέρω διεύρυνση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Libertadores και Μέσι στο ίδιο όνειρο της Ίντερ Μαϊάμι για το 2026
- Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Σοκαριστικά βίντεο από την τραγωδία με τους 24 νεκρούς – «Σαν σεισμός να χτύπησε το τρένο»
- Μέχρι να σβήσουν τ’ άστρα: Οικογενειακά μυστικά, κρυμμένα συναισθήματα και παλιές πληγές
- Ισοκράτης: Η παιδεία ως δύναμη του λόγου (Μέρος Η’)
- Mercosur: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν με τη συμφωνία
- Αρκάς: Περί βλακείας

