
Επανεμφάνιση Κ.Σημίτη με αιχμές για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης
Προβληματισμούς και προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κατέθεσε ο Κ.Σημίτης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πάτρα με αφορμή το βιβλίο του Η κρίση. Ο τέως πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στον τρόπο που δραστηριοποιούνται οι τράπεζες.
30
Προβληματισμούς και προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κατέθεσε ο Κ.Σημίτης, μιλώντας σε εκδήλωση στην Πάτρα με αφορμή το βιβλίο του Η κρίση.
Σχετικά με την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης ο Κώστας Σημίτης πρότεινε, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των υποδομών, την ενίσχυση της κατανάλωσης των εγχώριων προϊόντων και τη στροφή στις στοχευμένες εισοδηματικές παροχές.
Όσον αφορά στις συνέπειες εκτίμησε ότι θα υπάρξει περιορισμός της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας.
Ο τέως πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία απέτυχε να διαμορφώσει και να εφαρμόσει την πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα».
Πρόσθεσε ότι το πολιτικό κλίμα δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ υπογράμμισε ότι το κρίσιμο θέμα για την Ελλάδα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση ικανή να ακολουθήσει μια πολιτική που πείθει ότι επιχειρείται σοβαρά, με συνέπεια και για μακρύ χρονικό διάστημα η αντιμετώπιση της υστέρησης της χώρας.
Σχετικά με την στάση των τραπεζών ο Κώστας Σημίτης είπε ότι πρωτίστως επιδιώκουν να εξασφαλιστούν, παρά να ενισχύσουν τη ρευστότητα, κάτι που όπως συμπλήρωσε δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η Kάρολιν-Μπέσετ Κένεντι και η Νταϊάνα έζησαν παράλληλες ζωές» – Λάμψη, έρωτας, τραγωδία
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται τη Δευτέρα του Πάσχα
- Μεταγραφικός «πόλεμος» Ίντερ – Μπαρτσελόνα για τον Μπαστόνι
- Ανακούφιση στην Ευρώπη για την ήττα Όρμπαν – Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πέτερ Μαγιάρ
- Με μποφόρ και βροχές η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
- Ουγγαρία: Πανηγυρισμοί στη Βουδαπέστη για την πτώση Όρμπαν


