Από το επόμενο σχολικό έτος δωρεάν παροχή ξενόγλωσσων βιβλίων και στο Λύκειο
Την δωρεάν παροχή ξενόγλωσσων βιβλίων και στο Λύκειο ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη, προτείνοντας ως προσωρινή λύση τη χορήγηση βιβλιοκάρτας ή την πρόσβαση μαθητών σε βιβλιοθήκη. Υπήρξε δέσμευση του υπουργείου Παιδείας για τη χρονιά 2009-2010, αλλά στην πρόταση για ενδιάμεση λύση η απάντηση ήταν αρνητική.
Την δωρεάν παροχή ξενόγλωσσων βιβλίων και στο Λύκειο ζητά από το υπουργείο Παιδείας ο Συνήγορος του Πολίτη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο γίνεται με τους μαθητές του γυμνασίου και η διάκριση που υπάρχει είναι αδικαιολόγητη.
Σε επιστολή του προς το υπουργείο, ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε προσωρινές λύσεις για το θέμα αυτό δεδομένου ότι η λήψη ανάλογων μέτρων είναι χρονοβόρα.
Τέτοιου είδους λύσεις είναι η χορήγηση βιβλιοκάρτας για αγορά βιβλίων με χρέωση του δημοσίου, η δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών σε βιβλιοθήκη κ.λπ.
Στην απαντητική επιστολή του υπουργείου Παιδείας υπήρξε δέσμευση ως προς την έναρξη της διαδικασίας συγγραφής των βιβλίων για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο Λύκειο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Κατά τη διερεύνηση του χρονικού πλαισίου διευκρινίζεται ότι η δέσμευση αφορά τη σχολική χρονιά 2009-2010, ενώ στην πρόταση της αρχής για ενδιάμεση λύση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, η απάντηση ήταν αρνητική.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.