38

Διακόπηκε για την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου η δίκη του βαρυποινίτη Βασίλη Παλαιοκώστα και άλλων έντεκα ατόμων, που κατηγορούνται για την κινηματογραφική απόδραση -με ελικόπτερο- του διαβόητου κακοποιού από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2006.

Ο Β.Παλαιοκώστας, που συνελήφθη στις 20 Αυγούστου 2008 στη Θεσσαλονίκη ως ο εγκέφαλος της απαγωγής του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά και έκτοτε κρατείται στις φυλακές της Κέρκυρας, κατηγορείται μεταξύ άλλων για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης και για ηθική αυτουργία σε τέσσερα τουλάχιστον κακουργήματα και ισάριθμα πλημμελήματα, που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της απόδρασης από αέρος.

Ανάμεσα στους συγκατηγορούμενους του Β.Παλαιοκώστα είναι ο Αλκέτ Ριζάι, καθώς επίσης και ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος, σύμφωνα με δικαστικό βούλευμα, ήταν ο διοργανωτής της απόδρασης του Παλαιοκώστα.

Η δίκη διεκόπη λόγω απουσίας ενός εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Τόσο η προσαγωγή, όσο και η παραμονή του Παλαιοκώστα και των υπολοίπων στα δικαστήρια, έγιναν κάτω από δρακόντια αστυνομικά μέτρα ασφαλείας.

* O συνήγορος του Αλκέτ Ριζάι, Σάκης Κεχαγιόλου, με δήλωσή του σημειώνει ότι ο εντολέας του αποδέχεται μόνο την κατηγορία της απόδρασης από τις φυλακές και αρνείται κατηγορηματικά εκείνες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της εγκληματικής οργάνωσης που του αποδίδονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ