95

«Δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος για την κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα, δήλωσε από τη Ραμάλα η γενική γραμματεάς του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας παράλληλα «την παγκόσμια θέληση των λαών» να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους ενιαίο κράτος.

Η επίσκεψη της γγ του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπέιας του κόμματός της, είχε την Τρίτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Μετά τη συνάντηση με τον κ.Φαγιάντ η Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε: «Δηλώσαμε απερίφραστα ότι το ΚΚΕ – και πιστεύουμε ότι εκφράζουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού – δεν έχει καμία ταλάντευση για το ποιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το ότι το παλαιστινιακό πρόβλημα παραμένει χρόνια άλυτο, αλλά και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την επίθεση».

» Βεβαίως είναι η ηγεσία του Ισραήλ», συνέχισε «ταυτόχρονα όμως έχει ασυλία ουσιαστικά το Ισραήλ από τις ΗΠΑ και από την ΕΕ και τα μισόλογά τους και η πολιτική των ίσων αποστάσεων των ευρωπαίων δεν λύνει το ζήτημα.

» Να συμφωνήσουμε σε αυτό το θέμα που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έθεσε ότι δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος για την κατάπαυση του πυρός. Από εκεί και πέρα όμως εμείς προσθέτουμε ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, πρέπει να εκδηλωθεί η παγκόσμια θέληση των λαών οι Παλαιστίνιοι να αποκτήσουν το δικό τους ενιαίο κράτος και να μην δεχθούμε καμία προσπάθεια γέννησης μικρών κρατών προτεκτοράτων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ