
Κοντά στα 39 δολάρια υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου
Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης μειώνει περαιτέρω τη ζήτηση για πετρέλαιο, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να κρατήσει σταθερές τις τιμές περιορίζοντας την παραγωγή να αποβαίνουν άκαρπες, προς το παρόν τουλάχιστον. Πτώση 59% από τις αρχές του έτους.
27
Κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί την Τρίτη η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω πτώση της ζήτησης λόγω της οικονομικής ύφεσης.
Στις πρωϊνές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου υποχωρούσε κατά 77 σεντς στα 39,14 δολάρια.
Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε επίσης κατά 45 σεντς στα 41,03 δολάρια το βαρέλι.
«Η αγορά είναι σε ελεύθερη πτώση» δήλωσουν οι αναλυτές.
Από την αρχή του έτους, το αργό πετρέλαιο έχει υποχωρήσει κατά 59%, έπειτα από έξι χρόνια συνεχόμενης ανόδου.
Από το ιστορικό ρεκόρ των 147,27 δολαρίων, που είχε σημειωθεί στις 11 Ιουλίου, η πτώση ανέρχεται στο 73%, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο οι απώλειες έφθασαν το 27%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής»
- Στο «πόδι» η Κρήτη: Οπαδοί του ΟΦΗ πανηγυρίζουν στο Ηράκλειο το Κύπελλο Ελλάδας (vid)
- Αυτή είναι η Χρυσή Βίβλος του Κυπέλλου Ελλάδας – Ο ΟΦΗ το πήρε δεύτερη φορά
- Ο ΟΦΗ ξανά Κυπελλούχος μετά από 39 χρόνια – Συγκίνηση και χαρά στην απονομή (vids)
- Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2: Με τη σκέψη στην ‘Αρσεναλ, οι γηπεδούχοι έκαναν ανατροπή σε 5’
- Γιορτή σήμερα 26 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

