Τον Ιανουάριο καταβάλλεται εσπευσμένα το 30% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Το 30% της συνολικής πίστωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα χορηγηθεί ως προκαταβολή τον Ιανουάριο του 2009, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου και Νίκου Λέγκα.
27
Επιταχύνεται η διάθεση των κεφαλαίων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2009, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι συνέπειες της επιβράδυνσης της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση των υφυπουργών Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου και Νίκου Λέγκα, το 30% της συνολικής πίστωσης του ΠΔΕ θα χορηγηθεί ως προκαταβολή τον Ιανουάριο.
Με την απόφαση αυτή, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ελπίζει ότι θα διασφαλισθεί η ομαλή και απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων και να επιταχυνθούν οι πληρωμές, με αποτέλεσμα να διοχετευτούν άμεσα περισσότεροι οικονομικοί πόροι στην αγορά και τις τοπικές οικονομίες.
Η χρηματοδότηση των νέων έργων θα γίνει μετά την έγκριση της ένταξης τους στο ΠΔΕ 2009.
Το συνολικό ποσό των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2009 είναι8,8 δισ. ευρώ.
Στο προσχέδιο προβλεπόταν η διάθεση 8,5 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του ΠΔΕ 2009. Κατά συνέπεια σε σχέση με το προσχέδιο, είναι αυξημένο κατά 300 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, σε σχέση με φέτος, το ΠΔΕ προβλέπει λιγότερες δαπάνες κατά 850 εκατ. ευρώ (το 2008προβλέπεται να κλείσει στα 9,65 δισ. ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Greece Pushes Energy Hub Role Linking Saudi Arabia to Europe
- Αιτωλοακαρνανία: Στον ανακριτή ο 44χρονος για τη δολοφονία του 50χρονου – Τι είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέλαβαν
- Αυστραλία: Ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία
- Σοκ στην Μπουντεσλίγκα: Η Άιντραχτ απολύει τον Τόπμελερ!
- Αγνοούνται οκτώ ορειβάτες στον Ταΰγετο – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Κανείς δεν είναι πλήρης επειδή δείχνει πλήρης στα social media

