38

Την εθνική οδό στο ύψος των Τεμπών απέκλεισαν το μεσημέρι της Πέμπτης με ΙΧ και αγροτικά μηχανήματα, αλλά όχι τρακτέρ, αγρότες από τη Θεσσαλία και τη βόρεια Φθιώτιδα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της νέας Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών.

Νωρίτερα οι αγρότες είχαν κλείσει το δρόμο στος ύψος του κόμβου της Γυρτώνης, στη Λάρισα.

H συντονιστική επιτροπή των αγροτών συνέχιση του αποκλεισμού όλο το βράδυ. Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή συνέλευση στα Τέμπη, προκειμένου να αποφασισθεί το μέλλον της κινητοποίησης.

Στο διάστημα της κινητοποίησης οι αγρότες κατ εκτίμηση θα αποφασίζουν εάν θα ανοιγοκλείνουν την εθνική οδό προκειμένου να διέρχονται τα βαρέα οχήματα και μόνο.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους μέσω Κατερίνης και Ελασσόνας.

Κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης αποτελούν η καταβολή άτοκου δανείου πενταετούς διάρκειας 50 ευρώ ανά στρέμμα για το βαμβάκι και τα δημητριακά (καλαμπόκι, κριθάρι, σιτάρι) με βάση τη δήλωση του ΟΣΔΕ, καθώς και η μείωση του κόστους παραγωγής.

Οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 11 στον κόμβο του Πλατύκαμπου και στη συνέχεια με κομβόι κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο Γυρτώνης.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε αποκλεισμό της εθνικής οδού, καθώς νωρίτερα είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, από τον οποίο όμως δεν υπήρξε απάντηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ