
Επιστρέφουν εντός των επόμενων ημερών τα τεκμήρια για ΙΧ, ακίνητα και σκάφη
Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον Γ.Αλογοσκούφη, το «ήπιο και λογικό» σύστημα ελάχιστου κόστους χρήσης. Ο υπουργός, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο για την Καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει καμιά σχέση με το παλιό σύστημα των τεκμηρίων.
30
Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί το «ήπιο και λογικό» σύστημα ελάχιστου κόστους χρήσης, δήλωσε ο Γ.Αλογοσκούφης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα έχει καμιά σχέση με το παλιό σύστημα των τεκμηρίων.
Η δήλωση του υπουργού Οικονομίας έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι θέσεις του υπουργείου Οικονομίας για το ελάχιστο κόστος χρήσης «οι οποίες είναι πολύ κοντά σε αυτές των φορέων».
Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής.
«Η φορολογική συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση. Ξεκινάει από τον καθένα, μας ωφελεί όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι η εκστρατεία εστιάζει στην ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της φοροδιαφυγής και δίνει έμφαση στην κοινωνική αδικία που προκαλείται μέσα από τη φοροδιαφυγή.
«Η προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι σήμερα πιο επιβεβλημένη, λόγω της διεθνούς κρίσης που επηρεάζει όλες τις οικονομίες του κόσμου. Οι οικονομικοί πόροι που στερείται το δημόσιο, λόγω της φοροδιαφυγής περιορίζουν τη δυνατότητα ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, της ανάπτυξης και της βελτίωσης της δημόσιας υγείας και παιδείας» είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.
Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι αυξήθηκε το αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ότι μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές το 2009.
Υπενθύμισε επίσης ότι μειώθηκε ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις ενώ έχουν καταργηθεί φόροι για κληρονομιές και γονικές παροχές, ενώ έχει απλοποιηθεί η φορολογία ακινήτων.
Επίσης υπενθύμισε την ενοποίηση του φόρου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, την οποία χαρακτήρισε σημαντική τομή στην προσπάθεια αντιμετώπισης του εκτεταμένου λαθρεμπορίου στα καύσιμα.
Σχολιάζοντας τις θέσεις Αλογοσκούφη, η Λούκα Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι τα νέα μέτρα στην ουσία αποτελούν και πάλι τεκμήρια για Ι.Χ., ακίνητα και σκάφη αναψυχής.
«Ενδεικτικό της σοβαρότητας, με την οποία αντιμετωπίζει ο κ. Αλογοσκούφης το ζήτημα της φοροδιαφυγής, είναι ότι μόλις χθες ενημερώθηκε το ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, χωρίς να υποβληθεί η ημερήσια διάταξη, χωρίς να υποβληθούν εγκαίρως οι προτάσεις του Υπουργείου και χωρίς να διασφαλιστεί σοβαρός και τεκμηριωμένος διάλογος» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια
- Λάμψη Μουζακίτη με μια ακόμα κορυφαία διάκριση
- «Γνήσια κακός άνθρωπος, χειρότερος και από τον Τζέφρι Έπσταϊν» – Πώς ο Μάικλ Τζάκσον τελικά νίκησε
- Nεολαία και (ψηφιακή) πολιτική: Δεν συγκινεί τα ελληνόπουλα η online συμμετοχή στα κοινά
- Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας και τον καθαρισμό οικοπέδων – Οι αλλαγές και τα πρόστιμα
- Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς Χανίων – Στο νοσοκομείο 7 άτομα από τους καπνούς

