Αύξηση κύκλου εργασιών και πτώση κερδών για την ΕΥΔΑΠ το εννεάμηνο
Στο ποσό των 300,054 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε κατά το εννεάμηνο του 2008 ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ, έναντι 292,613 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου του 2007, παρουσιάζοντας αύξηση 2,5%. Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν μείωση κατά 1,7%.
30
Στο ποσό των 300,054 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε κατά το εννεάμηνο του 2008 ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ, έναντι 292,613 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου περυσινού εννεαμήνου, παρουσιάζοντας αύξηση 2,5%.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των εσόδων από έργα για λογαριασμό τρίτων και από τις υπηρεσίες αποχέτευσης, λόγω επέκτασης του δικτύου σε νέες περιοχές.
Η ανωτέρω αύξηση,πάντα σύμφωνα με την εταιρία, αντισταθμίστηκε με σχεδόν ισόποση επιβάρυνση των εξόδων παραγωγής, λόγω της ανάληψης λειτουργίας της Β φάσης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, καθώς και της αυξημένης χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις αντλήσεις νερού από την Υλίκη.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 64,9 εκατ. ευρώ, έναντι 66 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου περυσινού διαστήματος, παρουσιάζοντας μείωση 1,7%.
Μείωση 5,6% παρουσίασαν και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT), τα οποία διαμορφώθηκαν στα 47,8 εκατ. ευρώ από 50,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007.
Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 43,3 εκατ. ευρώ από 47,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007, παρουσιάζοντας μείωση 8,6%.
Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ από 34,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, μείωση 33,4%.
Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην μείωση της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης, λόγω της σταδιακής μείωσης κατά 1% του συντελεστή φορολογίας από το 2010 μέχρι το 2014 (από 25% σε 20%), σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νόμο 3697/2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- – Ήταν νευρικός, ήθελε απελπισμένα να γίνει «κάποιος»: Ο γιος του Μελ Μπρουκς για το αληθινό πρόσωπο πίσω από τη «μάσκα» του κωμικού
- Θυμός ή μίσος: Αυτές είναι οι διαφορές σύμφωνα με την επιστήμη
- Πολιτικός Διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας χωρίς εκπλήξεις με το βλέμμα στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Γρίπη: Καλπάζει η μεταδοτικότητα- ασθμαίνοντας ακολούθησε ο εμβολιασμός
- Αυτές είναι οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου για το 2026
- Δηλώσεις Καρυστιανού: Κι όμως, όσα είπε για τις αμβλώσεις δεν ήταν η αρχή – η εμμονή με τη θρησκεία και ο Αρχάγγελος στο πλευρό της



