43

Ακινητοποιημένοι θα μείνουντην Πέμπτη και την Παρασκευή οι συρμοί του μετρό λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2008.

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται λόγο της απεργίας, καθώς οι περισσότεροι επέλεξαν να πάρουν τα αυτοκίνητά τους για να κυκλοφορήσουν σήμερα στην πόλη.

Oυπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης, δήλωσε ότιοι εργαζόμενοι του Μετρό δεν μπορούν να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από αυτή των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, οι οποίοι συμφώνησαν να υπογράψουν τη συλλογική σύμβαση της ΓΣΕΕ.

Δεν μπορεί να υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι στις αστικές συγκοινωνίες, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι και οι εργαζόμενοι στους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς κινούνται προς την κατεύθυνση των οδηγών της ΕΘΕΛ.

Λόγω της απεργίας, κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη και την Παρασκετή το Γραφείο Κτηματογράφησης, που λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ