Ταυτόχρονες στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ
Ταυτόχρονες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα, από τις 12:00 έως τις 16:00, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2008. Από την κινητοποίηση αναμένονται σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα.
103
Ταυτόχρονες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, από τις 12:00 έως τις 16:00, οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μη υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2008.
Από την κινητοποίηση αναμένονται σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα.
Εκτός από τις στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση επιμένει σε αυξήσεις μικρότερες και από το όριο της ΓΣΕΕ και προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποίησεων.
«Μπαίνουμε στον μήνα Νοέμβριο και ακόμα οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση στους μισθούς τους για το 2008» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωσή τους τα σωματεία των τριών εταιρειών και προσθέτουν:
«Παρά τις επίμονες προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά μας και εξαντλώντας όλα τα περιθώρια καλής πίστης και ανοχής, τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών αντιδρούν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τις επιχειρήσεις στις συγκοινωνίες και όχι μόνο».
Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδας στο απεργιακό μέτωπο αναμένεται να προσχωρήσουν και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.
Οι οδηγοί των λεωφορείων έδωσαν διωρία 48 ωρών στην ΕΘΕΛ για να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε «σκληρές κινητοποιήσεις».
Την Τρίτη, τρίωρη στάση εργασίας 09:00 έως 12:00 πραγματοποιείται στον ΟΣΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέοι κανόνες της IFAB αλλάζουν το ποδόσφαιρο
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες

